Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγούμε το νέο Lexus UX 250h

Διαβάστηκε από 79261 αναγνώστες - 8/12/2019

Το Lexus UX είναι ένα νέο Crossover, το οποίο συνδυάζει τις μοντέρνες τεχνολογίες με την πολυτέλεια, το αθλητικό παράστημα και την κομψότητα, έλκοντας τα βλέμματα.

Το πρώτο Lexus, το οποίο παρουσιάστηκε στη Γερμανία ήταν ένα LS400 και αυτό συνέβη το μακρινό 1989. Τρεις δεκαετίες μετά, η γκάμα των μοντέλων της Lexus περιλαμβάνει πλέον δέκα μοντέλα, αν συμπεριλάβουμε σε αυτή και το τελευταίο δημιούργημα, το οποίο «ακούει» στο όνομα Lexus UX 250h, όπου UX ίσον «αστικός εξερευνητής» σύμφωνα με την εταιρεία. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να κατηγοριοποιήσουμε το νέο Lexus UX, κοινώς να αποκρυπτογραφήσουμε το DNA του λόγω των συμπαγών του διαστάσεων, των περιορισμένων του χώρων και της ιδιαίτερης, πλην όμως αναμενόμενης σχεδίασης καθότι Lexus. Τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για ένα premium Crossover- SUV, το οποίο δυνητικά μπορεί να σταθεί ως εναλλακτική πρόταση απέναντι στη Mercedes GLA, στη BMW X1 και στο Audi Q2/Q3. Η βασική έκδοση του Lexus με τον βενζινοκινητήρα των 171 ίππων κοστίζει 33.950 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη βασική τιμή για την υβριδική έκδοση των 184 ίππων ανέρχεται στα 35.900 ευρώ (τιμές Γερμανίας). 



Το μήκος του νέου Lexus ανέρχεται σε 4,50 μέτρα και βάσει αυτού θα το κατατάσσαμε στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, όπως το VW Tiguan και το Ford Kuga. Η απότομη κλίση της οροφής χάριν της σχεδίασης συνιστά το δίχως άλλο μια παράμετρο, η οποία επηρεάζει μάλλον αρνητικά τους διαθέσιμους χώρους στο εσωτερικό. Το μικρό ύψος δυσχεραίνει σε ένα βαθμό την πρόσβαση στο εσωτερικό, οπότε προσοχή στα κεφάλια σας. Η σχεδίαση του Lexus είναι αρκούντως τολμηρή και αεροδυναμική και ορίζεται από τις πολλές ακμές και γωνίες, τους φουσκωμένους θόλους των τροχών και την τεράστια μάσκα Diabolo, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα φωτιστικά σώματα σε μια ενιαία γραμμή. 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις