Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με το Β στην «Α Εθνική»

Διαβάστηκε από 5101 αναγνώστες - 26/9/2019

Αν η Volvo πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσει κάτι απέναντι στον ανταγωνισμό, τότε αυτό είναι το φινίρισμα. Οι κινητήρες είναι κάπως πιο θορυβώδεις για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας, η δε ανάρτηση κρίνεται πολύ... αγενής και άξεστη, αν και κάποιοι λένε πως είναι «ευχάριστα σπορτίφ».



Πάντως, τα αρχικά στοιχεία της άνεσης έχουν παραμείνει, αν και το αυτοκίνητο της δοκιμής εφοδιαζόταν με ζάντες 20 ιντσών. Το σίγουρο είναι πως ο κινητήρας δεν αναγνωρίζεται! Λειτουργεί εξαιρετικά ήπια, αλλά παρέχει πολύ καλές επιδόσεις. Αν και όπου υπάρχουν κενά ροπής, αυτά συμπληρώνονται από την ηλεκτρική υποβοήθηση. Για τα πρώτα 100 km/h από στάση απαιτούνται μόνο 8,2 δευτ.



Ωστόσο, προβλήματα πρόσφυσης δεν υφίστανται, χάρη κυρίως στην τετρακίνηση. Πάνω απΆ όλα τα προτερήματα αυτού του Volvo XC60, πιο απολαυστικές είναι οι ρεπρίζ. Σκεφθείτε ότι από τα 80 έως τα 120 km/h χρειάζονται μόλις 5,7 δευτ., ενώ από τη σχετικά αργή απόκριση του παλιού B5 κινητήρα, παρά την ίδια ισχύ, όλα είναι πλέον πολύ καλύτερα.



Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 220 km/h, επίδοση που είναι πραγματική, αφού στις αρχές της χρονιάς όλα τα Volvo εφοδιάζονταν με ηλεκτρονικό περιοριστή («κόφτη»), που φρέναρε τα αυτοκίνητα στα 180 km/h. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το XC60 οδεύει με το Β στην ΑΆ Εθνική.



Βέβαια, η Α Εθνική συνδυάζεται και με την ανάλογα υψηλή τιμή. Στη Γερμανία, το κόστος ανέρχεται στα 55.650 ευρώ, με την κατανάλωση στο πλαίσιο της καθημερινότητας να κινείται στα 8 λίτρα ανά 100 km (το D4 με τα 190 PS «καίει» 7,1 l/100 km). Τελικά, μήπως το B αναφέρεται στην αρχή της λέξης b-est; Ο λόγος γίνεται αν όχι για το καλύτερο, τουλάχιστον για ένα από τα καλύτερα XC60.

Συμπέρασμα
Μικρή η αιτία, αλλά μεγάλη η επίδρασή της. Με το mild hybrid κινητήριο σύστημα το Volvo XC60 έχει εμφανές όφελος. Τα κενά ροπής δεν υφίστανται πλέον, ενώ η κατανάλωση μειώνεται. Κατά τα λοιπά, πρόκειται για ένα SUV της ανώτερης κατηγορίας στην καλύτερη φόρμα. Κανένα άλλο μοντέλο στην κατηγορία δεν είναι τόσο αθόρυβο.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει