Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Οδηγούμε νέο Hyundai Ioniq 5

Διαβάστηκε από 24750 αναγνώστες - 1/7/2021

Ακόμη και η εμφάνισή του το φανερώνει: το Ioniq 5 βάζει την Hyundai σε μια νέα εποχή ηλεκτροκίνησης. Η πρώτη μας βόλτα με αυτό είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Εκεί στη Hyundai έχουν πάρει πολλή φόρα τα τελευταία χρόνια και κάθε φορά που λες ότι το «τερμάτισαν», να σου και κάτι καινούριο που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό. Αυτήν τη φορά, αφορμή για να κρεμάσει το σαγόνι μας προς τα κάτω στάθηκε το Ioniq 5, το πρώτο μοντέλο της ηλεκτρικής οικογένειας Ioniq. Και μαζί με εμάς φαίνεται πως αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση το κοινού αφού μέσα σε 24 ώρες εξαντλήθηκαν τα 3.000 διαθέσιμα οχήματα της έκδοσης limited edition Project 45. Η ζήτηση δηλαδή ήταν -σύμφωνα με την εταιρεία- 3 φορές μεγαλύτερη από το αναμενόμενο… Πως το κατάφερε, όμως, αυτό  η Hyundai; Σίγουρα, όχι με κάποια τεχνική marketing, αλλά «μιλώντας» με  το ίδιο το αυτοκίνητο.

Kοινοποίησε το »



 
Φουτουριστική σχεδίαση
Ξεκινώντας με την εμφάνιση, έχουμε να πούμε ότι η κορεατική μάρκα λέει πως, οι γραμμές του Ioniq 5 έχουν εμπνευστεί από το Pony του 1975, εμείς έχουμε να δηλώσουμε ότι αντικρίζοντάς το στο γκαράζ μας, μας έδωσε την αίσθηση ενός φουτουριστικού μοντέλου που έρχεται από το μέλλον. Προσέξτε για παράδειγμα τα «space pixel» DRL φώτα εμπρός και πίσω, τις αναδυόμενες χειρολαβές, τις 20άρες ζάντες, ακόμα και τις (προαιρετικά) κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών (το μοντέλο της δοκιμή ήταν με συμβατικούς καθρέπτες). Το Ioniq 5 με λίγα λόγια ξέρει να τραβά το βλέμμα των περαστικών με τις ακμές και τις προσεγμένες λεπτομέρειές του, σε βαθμό που στο τέλος της ημέρας θα χρειαστείς «ξεμάτιασμα».


 
Minimal και high-tech εσωτερικό
Αντίστοιχα ξεχωριστό και ιδιαίτερο είναι και το εσωτερικό. Η σχεδίαση είναι minimal, δεν μας έκανε να αναφωνήσουμε wow, εκτιμήσαμε όμως την ποιότητα των υλικών (σ.σ. πολλά μάλιστα είναι ανακυκλωμένα ώστε να συνάδουν με το οικολογικό προφίλ του μοντέλου), τις δύο οθόνες, το Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας (AR HUD), καθώς και τους χώρους για τους μπροστά και πίσω επιβάτες. Εδώ, μάλιστα, πρέπει να σταθούμε περισσότερο. Οι μπροστινές θέσεις είναι πολύ άνετες, σαν πολυθρόνες, η ορατότητα προς τα εμπρός είναι καλή, ενώ και πίσω οι προσφερόμενοι χώροι εντυπωσιάζουν θυμίζοντας μεσαία SUV. Επομένως, έχει βοηθήσει η νέα πλατφόρμα E-GMP με τα 3.000 χιλιοστά μεταξονίου, αλλά και τεχνολογίες για τις οποίες αναφερόμαστε αμέσως μετά. Επανερχόμενοι στους χώρους να σημειώσουμε πως το πορτ-μπαγκάζ έχει όγκο 531 λίτρα, ενώ στα πράγματα που μας άρεσαν ήταν η κεντρική κονσόλα που μπορεί να συρθεί κατά 140 χλστ., και το εντελώς επίπεδο πάτωμα.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις