Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Οδηγούμε στην πίστα το νέο Abarth 595 Scorpioneoro

Διαβάστηκε από 20136 αναγνώστες - 26/1/2021

Το Abarth 595 Scorpioneoro περιορίζεται παγκοσμίως σε 2.000 κομμάτια και αποτίει φόρο τιμής στο Autobianchi A112 "Targa Oro". Η AUTO BILD δοκίμασε αυτήν την ειδική έκδοση στην πίστα!

Γνωρίζετε το Autobianchi A112 Abarth "Targa Oro"; Όχι; Δεν είστε οι μόνοι! Μια σύντομη επιστροφή στην ιστορία: Το 1979 κατασκευάστηκαν μόλις 150 μονάδες του, αλλά σήμερα το μικρό A112 είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους συλλέκτες. 31 χρόνια αργότερα, η Abarth λανσάρει την ειδική έκδοση 595 Scorpioneoro ως φόρο τιμής στο "Targa Oro"!

Όπως το πρωτότυπο μοντέλο, έτσι και η νέα έκδοσή του κοσμείται επίσης από πολλές χρυσές πινελιές. Οι χρυσές ζάντες των 17 ιντσών με τα κόκκινα καλύμματα πλήμνης είναι διαθέσιμες μόνο για το Scorpioneoro, το οποίο φέρει επίσης χρυσά γράμματα "Abarth" στις πόρτες, μια χρυσή διακοσμητική λωρίδα, που περιβάλλει ολόκληρο το αυτοκίνητο, και χρυσά εμβλήματα "595" και "Scorpioneoro". Τέλος, ένας χρυσός σκορπιός κυριαρχεί στο καπό. Άλλωστε, αυτός έχει δώσει το όνομα σε αυτήν την έκδοση της Abarth (Scorpione = σκορπιός, oro = χρυσός). Σε αντίθεση με το A112 "Targa Oro", οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να παραγγείλουν το 595 Scorpioneoro σε μπλε, γκρι ή λευκό. Αν δεν είστε λάτρης των χρυσών ζαντών, μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε με μαύρους τροχούς. Ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε άλλο μοντέλο Abarth αμέσως, αφού τελικά οι χρυσές λεπτομέρειες είναι αυτές, που προκαλούν τη γοητεία. Το μοτίβο της καρό σημαίας στην οροφή του Scorpioneoro είναι κάτι σαν μία αναφορά στις περισσότερες από 1.000 νίκες σε αγώνες, που κατάφερε να επιτύχει η Abarth.



Δεν είναι η πρώτη ειδική έκδοση μοντέλου της Abarth
Το Scorpioneoro διατίθεται ως cabrio ή ως κλειστό και είναι στην ουσία η 48η ειδική έκδοση των μοντέλων, που η Abarth έχει φέρει στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια. Παρά την πληθώρα των εκδόσεων του Abarth 500, οι Ιταλοί καταφέρνουν πάντα να φέρνουν στην αγορά οπτικά εξαιρετικά επιτυχημένες παραλλαγές, οι οποίες συνήθως έχουν επίσης ιστορική αναφορά. Τεχνολογικά, το Scorpioneoro είναι πανομοιότυπο με το γνωστό 595 Turismo.
Συνεπώς, δεν αναμένονται εκπλήξεις στον τομέα της δυναμικής οδικής συμπεριφοράς. Ωστόσο, το Abarth 595 Scorpioneoro κλήθηκε να μας αποδείξει τι μπορεί να κάνει στην πίστα, η οποία ήταν βρεγμένη όταν την επισκεφθήκαμε εμείς. Επομένως, επικρατούσαν οι ιδανικές συνθήκες για διασκέδαση. Το «όχημα-οδηγός» εκεί ήταν ένα Abarth 695 Tributo Ferrari. Και πίσω από αυτό, ένας πολύχρωμος συνδυασμός διαφορετικών ειδικών εκδόσεων του τρέχοντος μοντέλου: Από το 595 Esseesse (δηλαδή "SS") και το νέο 595 Monster Energy Yamaha στο κορυφαίο 695 70 Anniversario. Καθίσαμε στο 595 Scorpioneoro και στο εσωτερικό του ο… χρυσός σκορπιός διαφέρει μόνο σε μικρολεπτομέρειες σε σχέση με το τεχνολογικά συγγενές 595 Turismo: Ένα ζευγάρι από ειδικά ταπέτα δαπέδου, καθίσματα με ειδικό ύφασμα και γράμματα Scorpioneoro, όπως επίσης τριχρωμία στα ενσωματωμένα προσκέφαλα, καθώς και μια χρυσή πλακέτα, τοποθετημένη πίσω από το μοχλό του χειρόφρενου.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις