Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
20 φωτογραφίες »

Όλα τα νέα μοντέλα Hyundai/KIA/Ioniq έως το 2024

Διαβάστηκε από 27761 αναγνώστες - 23/1/2021

Ioniq 6, Kona Electric facelift, Hyundai Tucson N-Line, KIA Sorento PHEV: Η AUTO BILD σας παρουσιάζει όλα τα νέα μοντέλα των KIA και Hyundai ως το 2024!

Πριν από πάρα πολύ καιρό οι δύο κορεατικές συγγενείς μάρκες, Hyundai και KIA, λαμβάνονταν υπόψη στην Ευρώπη μόνο ως δύο από τους πολλούς Ασιάτες εξαγωγείς αυτοκινήτων. Παρόλ αυτά, όμως, το αργότερο από τότε, που ο Γερμανός σχεδιαστής αυτοκινήτων Peter Schreyer (το 2006 δηλαδή) μετακινήθηκε από τον όμιλο Volkswagen στην Κορέα, οι δύο ασιατικές φίρμες κινούνται έντονα ανοδικά. Ο λόγος, ωστόσο, δε γίνεται μόνο για την παραγωγή των αυτοκινήτων, αλλά και για την εξέλιξη της τεχνολογίας τους. Σε αυτόν τον τομέα, λοιπόν, ο όμιλος Hyundai δεν άφησε τίποτε να περάσει έτσι, χωρίς να το εξετάσει. Ήδη το 2018 οι Κορεάτες παρουσίασαν το Hyundai Nexo, το διάδοχο του ix35 Fuel Cell με κυψέλη καυσίμου. Επίσης, το Hyundai Kona κυκλοφορεί σε τρεις εκδοχές: με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ως υβριδικό, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Μάλιστα, και τα τρία SUV μόλις απέκτησαν τις facelift εκδοχές τους.

Το συγγενές μοντέλο του Hyundai Kona, KIA Niro, δεν εξοπλίζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ωστόσο διαθέτει μία plug-in-hybrid έκδοση. Επίσης, με τις εκδόσεις Ν η Hyundai συμμετέχει ενεργά στο χώρο των σπορτίφ προτάσεων της μικρομεσαίας και της μικρής κατηγορίας. Το θέμα είναι, όμως, ότι και το επίπεδο της ποιότητας είναι σαφώς υψηλότερο σε σχέση με παλιότερα, καθώς η Hyundai και η KIA βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση ακόμα και να ανταγωνίζονται τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας. Και προκειμένου η επιτυχία των Hyundai και KIA να συνεχιστεί, οι Κορεάτες ετοιμάζουν πολλά νέα μοντέλα.

Η Hyundai επιτίθεται και με την ηλεκτρική μάρκα "Ioniq"
Η Hyundai ξεκινά την επιθετική στρατηγική της στην κλάση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων με μια νέα μάρκα, που ονομάζεται "Ioniq". Μάλιστα, έως το 2024 οι Κορεάτες αναμένεται να παρουσιάσουν τρία νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που θα βασίζονται σε νέα πλατφόρμα και θα εφοδιάζονται με ξεχωριστά features στο εσωτερικό τους. Στις αρχές του 2021 περιμένουμε ένα μεσαίου μεγέθους coupé SUV, που ονομάζεται Ioniq 5. Μία πρόγευση για το τελευταίο έχουμε πάρει ήδη από το πρωτότυπο "45". Το 2022 θα ακολουθήσει η σπορτίφ λιμουζίνα Ioniq 6, η οποία θα βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Prophecy. Τέλος, το 2024 θα έρθει η σειρά το μεγάλου SUV Ioniq 7, να βρεθεί στο στάδιο της παραγωγής.
Δείτε στην επόμενη σελίδα ποια μοντέλα των KIA και Hyundai θα λανσαριστούν έως το 2024!

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις