Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Suzuki SX4 VS Suzuki Vitara

Διαβάστηκε από 47304 αναγνώστες - 24/12/2020

Στο Vitara, μήκους 4,17 m κάθεται κανείς ελαφρώς ψηλότερα σε σχέση με το μεγαλύτερο SX-4 Cross. Ολόκληρα 5 cm μεγαλύτερη απόσταση, από τα... οπίσθια έως το δρόμο. Για την καλύτερη οδηγική αίσθηση και την ορατότητα στην κυκλοφορία του δρόμου, αυτή η τιμή είναι αποφασιστικής σημασίας.
Το μεγαλύτερο SX4 παρέχει στους επιβάτες του, εκτός από περισσότερο χώρο, μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Στην έκδοση 1.4 Boosterjet, που κοστίζει σχεδόν 2.300 ευρώ περισσότερο (Γερμανία), εφοδιάζεται με ένα πιο ώριμο τετρακύλινδρο, ο οποίος λειτουργεί με περισσότερη ζωντάνια, καταναλώνοντας μάλιστα, λιγότερη βενζίνη.



Από την πλευρά του, το Vitara ακούγεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα του πιο... αναιδές, ανόρεχτο και, εξαιτίας του περιορισμένου χώρου στις πίσω θέσεις, δε δείχνει τόσο... ενήλικο, όσο ο μεγάλος αδερφός του. Ως... υποζύγια, και τα δύο Suzuki είναι ό,τι πρέπει προς χρήση. Ανεξάρτητα από τις ελαφρώς υποδεέστερες μεταφορικές δυνατότητες στο χώρο αποσκευών, το Vitara είναι σε θέση να βάλει στις... πλάτες του βαριά φορτία και, ταυτόχρονα, να ρυμουλκήσει βαριά trailer. Και στο κεφάλαιο «εξοπλισμός» υπάρχει ισοπαλία, καθώς και στα δύο αυτοκίνητα είναι standard μέχρι και η κάμερα οπισθοπορείας.

Συμπέρασμα
Το επιπλέον κόστος είναι μεν εμφανές, εμείς όμως βλέπουμε στο μεγαλύτερο SUV, το πιο ώριμο και πιο καλό αυτοκίνητο. Επομένως είναι σαφής η πρότασή μας: SX4.