Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πως ήταν τα Hybrid αυτοκίνητα του 1999?

Διαβάστηκε από 9982 αναγνώστες - 3/2/2021

Το υβριδικό Honda Insight παρουσιάστηκε το 1999 και χάρη στο αλουμινένιο αμάξωμα και την κορυφαία αεροδυναμική που διέθετε, ήταν αρκετά καινοτόμο για την εποχή του. Η Bärbel Langmann από το Kiel, πιστεύει ότι είναι ακόμα και σήμερα.

Η Bärbel Langmann δεν έχει σκοπό να κοροϊδέψει τον εαυτό της και τους άλλους. «Είναι πραγματικά φιλικό προς το περιβάλλον να χρησιμοποιείς αυτό το αυτοκίνητο», λέει η ειδική της μετεωρολογίας και κλιματολόγος, όταν αναφέρεται στο αυτοκίνητό της και τη συμβολή του στην προστασία του πλανήτη. Παρ όλα αυτά, η κατανάλωση κατά μέσο όρο των 3,8 λίτρων δεν μπορεί να κρυφτεί, ειδικά από το τη στιγμή που δεν είναι ένα σύγχρονο μοντέλο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά ένα πράσινο lime Honda Insight 19 ετών.



Οπτικά δείχνει αρκετά παράξενο με τους κλειστούς πίσω τροχούς που θυμίζουν Citroën CX, εξαιρετικά κωνικό πίσω μέρος μικρότερο κατά 11 εκατοστά από το μπροστινό και μεγάλη πίσω πόρτα με άφθονο γυαλί που κλείνει πάνω από το ασυνήθιστα ψηλό πορτπαγκάζ. Καθώς περπατάει γύρω από το αυτοκίνητο, το οποίο είναι λίγο μικρότερο από τέσσερα μέτρα σε μήκος, η ιδιοκτήτρια επισημαίνει μερικές λεπτομέρειες για τα πλαστικά καλύμματα των πίσω τροχών: «Πρέπει να κατεβαίνουν κάθε φορά που αλλάζεις ελαστικά και αυτό είναι λίγο ενοχλητικό». Η γνωριμία μας με το Insight συνεχίζεται και η Langmann ανοίγει την πόρτα. «Τη νιώθεις, ελαφριά σαν φτερό». Αν δεν γνωρίζεις το αυτοκίνητο φοβάσαι ότι μπορεί να σου μείνει στα χέρια όταν πας να την κλείσεις. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η Bärbel οδηγεί το αυτοκίνητο από το 2011 και έκτοτε, αυτή και ο σύζυγός της διατηρούν αρχείο καταναλώσεων. Τα 3.8 λίτρα έχουν επιτευχθεί με ήπια οδήγηση.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις