Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Skoda Kodiaq 2021: SUV με καρδιά GTI και μόνιμη τετρακίνηση

Διαβάστηκε από 9092 αναγνώστες - 22/7/2021

Με euro 6d βενζινοκινητήρα, 245 ίππους, 37 κιλά ροπή και εμφάνιση που προκαλεί το ανανεωμένο Skoda Kodiaq RS γίνεται η χρυσή τομή μεταξύ οικογενειακού SUV και εφηβικού GTI.

Το Skoda Kodiaq, το μεγάλο SUV και ένα από τα best sellers της μάρκας, έχει δημιουργήσει το δικό του μονοπάτι στον εμπορικό κόσμο του αυτοκινήτου με τις πωλήσεις να το φέρνουν στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας του. Για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του ανανεώνεται σε όλα τα σημεία με νέες τεχνολογίες, ψηφιακές ευκολίες για τους επιβάτες, νέο αεροδυναμικό design, προηγμένα συστήματα ασφαλείας και τον 2λίτρο TSI κινητήρα που βρίσκεται και στην Octavia RS, τον οποίο είχαμε διαθέσιμο στη δοκιμή μας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Δυναμική εμφάνιση, LED και στυλ
Η Skoda προχώρησε σε έναν ολοκαίνουργιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με την όψη αλουμινίου να κυριαρχεί στο επανασχεδιασμένο μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα δίνοντας δυναμική εμφάνιση. Πλέον οι προβολείς LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και τονίζουν ακόμα περισσότερο την καινούργια επιβλητική μάσκα με το υπερυψωμένο καπό ενώ υπάρχει δυνατότητα τοποθέτηση προβολέων full LED Matrix όπου ο οδηγός μπορεί να έχει ενεργή τη μεγάλη σκάλα συνέχεια χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς στο δρόμο. Το Kodiaq RS διαθέτει νέα αεροτομή, πίσω καινούργια φωτιστικά σώματα ενώ και τα γράμματα που γράφουν «SKODA» έχουν σχεδιαστεί από την αρχή. 


Η οθόνη μεγάλωσε κατά 1,2 ίντσες φτάνοντας τις 9 με το λογισμικό της να είναι πιο γρήγορο από το προηγούμενο. Υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικών εντολών αν και είναι σε βρεφικό στάδιο ακόμα.

Η οθόνη μεγάλωσε κατά 1,2 ίντσες φτάνοντας τις 9 με το λογισμικό της να είναι πιο γρήγορο από το προηγούμενο. Υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικών εντολών αν και είναι σε βρεφικό στάδιο ακόμα.

Μεγαλύτερη οθόνη, καθίσματα με μασάζ και φωνητικές εντολές
Το εσωτερικό του σε σχέση με το προκάτοχο του έχει ανέβει επίπεδο με τα πλαστικά να έχουν πολύ καλό φινίρισμα και συναρμογή. Το μοντέλο που οδηγήσαμε είχε την καινούργια οθόνη 9,2 ιντσών, έναντι 8 ιντσών του προγενέστερου μοντέλου, με το λογισμικό της να είναι αρκετά γρήγορο και να λαμβάνει φωνητικές εντολές. Το τιμόνι είναι πολυλειτουργικό προφέροντας δυνατότητες ελέγχου του οχήματος χωρίς να φεύγουν τα χέρια από πάνω του. Επίσης στη διάθεση μας είχαμε τα καινούργια δερμάτινα αεριζόμενα καθίσματα που έχουν άρτια πλευρική στήριξη, μπορούν να σου κάνουν μασάζ και για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται και ανακυκλωμένα υλικά. Το Kodiaq RS της δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τον προαιρετικό εξοπλισμό «sleep pack» με προσκέφαλα προσαρμοσμένου ύψους για τους πίσω επιβάτες και κουβέρτα. Με το μήκος του αυτοκινήτου να φτάνει τα 4,7 μέτρα και το φαρδύ μετατρόχιο προσφέρει εντυπωσιακούς χώρους για 5 ενήλικες και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 7 με την προαιρετική πτυσσόμενη τρίτη σειρά καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών είναι κι αυτός εντυπωσιακός μιας και μπορεί να φτάσει μέχρι και 2.000 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το μοντέλο της δοκιμή μας είχε και τον προαιρετικό εξοπλισμό «sleep pack» που έρχεται με προσκέφαλα ρυθμιζόμενου ύψους και κουβέρτα!

Το μοντέλο της δοκιμή μας είχε και τον προαιρετικό εξοπλισμό «sleep pack» που έρχεται με προσκέφαλα ρυθμιζόμενου ύψους και κουβέρτα!




 

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε