Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αύξηση καυσίμων: Δεν φαίνεται φως στο τούνελ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αύξηση καυσίμων: Δεν φαίνεται φως στο τούνελ

Διαβάστηκε από 14120 αναγνώστες - 1/8/2022

Αρνητικό ρεκόρ σημειώνεται στις τιμές των καυσίμων, με τις πινακίδες στα πρατήρια να δείχνουν καθημερινά όλο και μεγαλύτερα νούμερα. Πώς θα διαμορφωθεί στο μέλλον η κατάσταση; Σε χώρες της Ευρώπης υπάρχει και ο λεγόμενος «φόρος άνθρακα», που αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις τιμές στο μέλλον.

Πότε θα τελειώσει η συνεχής αύξηση των καυσίμων;

Οι τιμές των καυσίμων χτυπούν αριθμούς-ρεκόρ, και αποτελούν καθημερινό θέμα συζήτησης. Το αυτοκίνητο μετατρέπεται σιγά-σιγά σε είδος… πολυτελείας, και πολλοί από εμάς το χρησιμοποιούν πια αποκλειστικά για τη διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι, κάνοντας τις πάλαι ποτέ βόλτες αναψυχής σπάνιες περιπτώσεις. Που οφείλεται αυτή η ραγδαία αύξηση, και, το κυριότερο, τι προβλέπεται να γίνει στο μέλλον;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αύξηση 10 λεπτά/λίτρο σε 1 μήνα, 38 λεπτά/λίτρο σε 1 χρόνο!

Στη χώρα μας, την Πέμπτη 3 Μαρτίου η αμόλυβδη 95 οκτανίων είχε πανελλαδική μέση τιμή 1,944 ευρώ/λίτρο και το diesel κίνησης 1,685 ευρώ/λίτρο. Όσον αφορά την τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων, αυτή ήταν 2,094 ευρώ/λίτρο, αριθμός που κάνει τους οδηγούς μοντέλων επιδόσεων, που εκ κατασκευής απαιτούν αυξημένα οκτάνια για τη σωστή λειτουργία τους, να λούζονται από κρύο ιδρώτα.
Συγκριτικά, την 1η εβδομάδα του Φεβρουαρίου, η τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων ήταν 1,843 ευρώ/λίτρο, του diesel 1,585 ευρώ/λίτρο, και της «κατοστάρας» αμόλυβδης 1,986 ευρώ/λίτρο. Παρατηρήσαμε δηλαδή διαφορά 10 λεπτά/λίτρο μέσα σε 1 μήνα.

Ένα χρόνο πριν, στις 3 Μαρτίου 2021, οι τιμές διαμορφώνονταν ως εξής: 1,565 ευρώ/λίτρο για την αμόλυβδη 95 οκτανίων, 1,301 ευρώ/λίτρο για το diesel κίνησης, και 1,741 ευρώ/λίτρο για την αμόλυβδη 100 οκτανίων.

Μπορεί ο περιορισμός κίνησης λόγω του lockdown να είχε ως αποτέλεσμα την πτώση στις τιμές των καυσίμων (πράγμα λογικό, μιας και ο μέσος όρος των αυτοκίνητα κινούταν πολύ λιγότερο), όμως από τη λήξη του lockdown μέχρι σήμερα έχουμε αύξηση στις τιμές που αγγίζει τα 70 λεπτά/λίτρο!

Αξίζει να αναφερθεί πως στη Γερμανία, μία χώρα που είναι αρκετά πιο πλούσια από τη δική μας, η 28η Φεβρουαρίου αναφέρθηκε ως η μέρα με τα «πιο ακριβά καύσιμα», με την 95αρα Ε10 βενζίνη να κοστίζει 1,816 ευρώ και το diesel 1,737 ευρώ/λίτρο.
Ποια είναι η αιτία για αυτές τις εξωφρενικές τιμές που ταλανίζουν την αυτοκίνηση;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις