Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Απίστευτο No 2! Δεν βρήκανε ούτε τις μισές βλάβες σε Citroen και Kia

Απίστευτο No 2! Δεν βρήκανε ούτε τις μισές βλάβες σε Citroen και Kia

Διαβάστηκε από 121508 αναγνώστες - 10/4/2023

Οι 2 μάρκες απογοήτευσαν, αφού δεν κατάφεραν να βρουν ούτε τις μισές βλάβες. Η Citroen δεν βρήκε το 51% των βλαβών, ενώ η Kia «το πήγε ένα βήμα παραπέρα» και δεν βρήκε το 61%.

Σε συνέχεια του άρθρου Volvo και Skoda δεν βρήκανε ούτε τις μισές βλάβες, σειρά έχουν 2 μάρκες οι οποίες έχουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς συνολικά.
 
Μπορούμε, λοιπόν, να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, επιλέγοντας ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Citroen ή της Kia;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Απέτυχαν και οι δύο μάρκες.
Η διαδικασία που χρησιμοποιούμε στο τεστ συνεργείων, είναι απλή. Κρύβουμε μια σειρά βλαβών (τις ίδιες και για τις 2 εταιρείες)  που μπορούν εύκολα να βρεθούν στον έλεγχο των 30 σημείων, που γίνεται μαζί με κάθε service. Μετά το service ελέγχουμε αν τις βρήκαν και τις έφτιαξαν ή όχι.
Απέτυχαν όμως και οι 2 εταιρείες.

H Citroen απέτυχε να βρει παραπάνω από τις μισές (51%).
H Kia το τερμάτισε. Απέτυχε να βρει σχεδόν τα 2/3 των βλαβών (61%).
Η γνώμη μας είναι ότι κάποιοι και στις 2 εταιρείες πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια ψηλά και να αρχίσουν να κάνουν την δουλειά τους. 

Σε πρόσφατη επίσκεψη μας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, που μας πήρανε είδηση, βρήκανε όχι μόνο το 100% των βλαβών που είχαμε κάνει εμείς, αλλά και 5 βλάβες, που ούτε ο ιδιοκτήτης ήξερε ότι υπήρχαν (και δεν είχανε βρεί σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις του). Πήγανε για test-drive και επειδή «ακούσανε κάτι», το ξαναψάξανε όλο το αυτοκίνητο και βρήκανε μια ακόμα σημαντική βλάβη. Aρα ξέρετε. Μπορείτε να βρείτε ΟΛΕΣ τις βλάβες. Κάντε το, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από έρευνες ικανοποίησης πελατών, που δεν γνωρίζουν όταν απαντάνε, ότι τα αυτοκίνητα τους δεν ελέγχονται σωστά και oργανώστε τα συνεργεία σας, ώστε να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ειδικά η Kiaπου χρεώνει τα διπλά για το service.
(Θα σας ξαναελέγξουμε άλλωστε).

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε την βαθμολογία που συγκέντρωσε η κάθε μάρκα:
 

  Citroen Kia
Εύρεση Βλαβών 49% 39%
Ποιοτικός έλεγχος 30% 20%
Τιμή που μας έδωσαν τηλεφωνικά 80 € 180 €
Τιμή που πληρώσαμε 102 € 180 €
Τελική Βαθμολογία 42,6% 32,6%

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε