Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έρευνα: Αγοράζω Μεταχειρισμένο ανταλλακτικό

Διαβάστηκε από 11814 αναγνώστες - 23/12/2020

Εσύ ξέρεις να επιλέγεις ή αγοράζεις ότι σου πασάρουν? Μάθε σήμερα, όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την αγορά μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, τα οφέλη αλλά και όλες τις παγίδες και τα «trick» του δικτύου πώλησης.

Το δίκτυο πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών δεν είναι μια καινούργια συνθήκη στην ζωή της αυτοκίνησης. Θυμάμαι τον εαυτό μου 20 και βαλε, χρόνια πριν, να περνάω με το αυτοκίνητο μου από τις γνωστές «πιάτσες» ανταλλακτικών, είτε πολύ πρωινές ώρες, είτε αργά το μεσημέρι και να βλέπω ουρές, έξω από τα καταστήματα. Μιλάμε βέβαια για μια εποχή που δεν υπήρχε το internet και η έρευνα αγοράς έπρεπε να γίνει ή δια ζώσης ή μέσω τηλεφώνου. Αυτές οι ανθρώπινες «ουρές» λοιπόν, δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από μαστόρια, που έψαχναν το κατάλληλο μεταχειρισμένο ανταλλακτικό για τους πελάτες τους. Η είσοδος του διαδικτύου έχει κάνει την ζωή τους πιο εύκολη, αλλά και την δική μας, αφού μπορούμε πλέον να χειριστούμε μόνοι μας τις αναζητήσεις για την βλάβη του αυτοκινήτου μας. 



Κατηγορίες ανταλλακτικών
Αρχικά ας δούμε μαζί ποιες είναι οι κατηγορίες των ανταλλακτικών αυτή την στιγμή στην αγορά, πως καθορίζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, αλλά και η τιμή τους, ώστε να βάλουμε μια βάση στην έρευνα μας. 

- Γνήσια ανταλλακτικά αντιπροσωπείας OEM: Τα ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer) είναι τα καινούργια ανταλλακτικά αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από κορυφαίας ποιότητας κατασκευαστικές εταιρίες, που έχουν σύμβαση με τις βιομηχανίες αυτοκινήτου για την προμήθεια τους και πωλούνται ολοκαίνουργια σε συσκευασίες που φέρουν το εμπορικό σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

- Γνήσια ανταλλακτικά προμηθευτή OES: Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε και πάλι με καινούργια ανταλλακτικά, που κατασκευάζονται από τις εταιρίες που έχουν σύμβαση με τις βιομηχανίες, ίδιας ποιότητας και εφαρμογής με τα ΟΕΜ, μόνο που αυτή την φορά τα αγοράζεις κατευθείαν από τον κατασκευαστή, με την δική του επωνυμία και όχι με της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην περίπτωση αυτή, τα ανταλλακτικά θα έχουν μια μικρή διαφορά στην τιμή σε σύγκριση με το καινούργιο ανταλλακτικό αντιπροσωπείας, αφού γλυτώνεις το «καπέλο»

- Immitation: Τα ιμιτασιόν ανταλλακτικά είναι πιστά αντίγραφα OEM ανταλλακτικών. Μέχρι και μερικά χρόνια πριν κατασκευάζονταν αποκλειστικά στην Κίνα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί και Ευρωπαϊκά εργοστάσια κατασκευής ιμιτασιόν ανταλλακτικών. Είναι αρκετά φθηνότερα, όμως θα πρέπει να τονίσουμε την μεγάλη διαφορά ποιότητας που έχουν από τα γνήσια ανταλλακτικά. 

- Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά: Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, είναι γνήσια ανταλλακτικά αυτοκινήτου αντιπροσωπείας, που έχουν λυθεί πάνω από ένα αυτοκίνητο, έχει ελεγχτεί η πιστότητα της λειτουργίας του και πωλείτε ελεύθερα στην αγορά σε πολύ συμφέρουσα τιμή. 

- Ανακατασκευασμένα Ανταλλακτικά: Τα rebuild parts είναι μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, που μετά την αρχική τους χρήση, χρειάστηκαν επιδιόρθωση ή ολική ανακατασκευή, ώστε να λειτουργούν και πάλι σωστά. Συνήθως τα βρίσκεις στα καταστήματα εμπορίου μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, σε αρκετά συμφέρουσα τιμή. 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις