Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τι να προσέξεις με την αγορά μεταχειρισμένου ανταλλακτικού

Διαβάστηκε από 11813 αναγνώστες - 23/12/2020

Καλό θα ήταν πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, να γνωρίζεις κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

- Μην πειράξεις ποτέ τα σημάδια «μαρκαδόρου μπίλιας». Όλοι οι έμποροι πλέον έχουν υιοθετήσει έναν τρόπο ασφαλείας και εγγύησης στα ανταλλακτικά τους. Πριν σου παραδώσουν στα χέρια το ανταλλακτικό, θα τους δεις να «σημαδεύουν» με μαρκαδόρο το ανταλλακτικό σε συγκεκριμένα σημεία. Αυτό συμβαίνει ώστε να ξέρουν ότι το ανταλλακτικό είναι δικό τους. Σε καμιά περίπτωση μην πειράξεις κάποιο από τα σημάδια, γιατί αν το επιστρέψεις για επιστροφή χρημάτων, δεν θα βρεις το δίκιο σου. 

- Επιβεβαίωσε πως το ανταλλακτικό είναι αυτό που ζητάς. Να έχει το ίδιο νούμερο ή barcode με αυτό που αναζητάς. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ με πατέντα», δεν θα σου βγουν σε καλό.



- Μάθε την ιστορία του. Ρώτησε τον έμπορο την ιστορία πίσω από την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευασμένο ή προήλθε από κάποιο τρακαρισμένο όχημα. Ίσως σου χρειαστούν οι πληροφορίες αυτές στην τοποθέτηση του. 

- Ζήτα την τοποθέτηση του. Είναι πολλά καταστήματα ανταλλακτικών, που θα σου προσφέρουν ευχάριστα την υπηρεσία της τοποθέτησης του ανταλλακτικού. Έτσι, και θα γλυτώσεις το κόστος της τοποθέτησης αλλά και θα δεις επιτόπου την λειτουργικότητα του ανταλλακτικού. 

- Παρατήρησε διεξοδικά το ανταλλακτικό. Ειδικά σε ανταλλακτικά φανοποιείας αλλά και πλαστικά parts εσωτερικού, καλό θα ήταν να παρατηρήσεις αναλυτικά το ανταλλακτικό. Μπορεί κάποια από τα clips αλλά και τις βάσεις να έχουν σπάσει, και να μην το δεις με την πρώτη ματιά, με αποτέλεσμα η τοποθέτηση του, να μην είναι εφικτή. 

- Μην αγοράζεις ποτέ από αγγελίες ιδιωτών. Στην περίπτωση που αγοράζεις από αγγελία ιδιώτη το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό σου, μπορεί να πέσεις θύμα απάτης ή να μην είναι λειτουργικό. Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες πλέον, που έπεσαν θύματα ενός επιτήδειου, που αφού πήρε τα χρήματα εξαφανίστηκε. Σε μια δομημένη επιχείρηση εμπορίου, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. 



Γνήσια ή ιμιτασιόν?
Μια συνήθης ερώτηση είναι, αν το γνήσιο μεταχειρισμένο ανταλλακτικό είναι καλύτερο από ένα καινούργιο ιμιτασιόν. Αν δεν μιλάμε για ηλεκτρικό ανταλλακτικό, τότε η απάντηση είναι, το μεταχειρισμένο. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ιμιτασιόν ανταλλακτικά δεν έχουν και την καλύτερη εφαρμογή, αφού τα καλούπια των Κινέζικων εταιριών είναι στο περίπου (τα Ευρωπαϊκής ποιότητας ιμιτασιόν, είναι ποιοτικότερα, αλλά και ακριβότερα). 
Στην περίπτωση που ψάχνουμε ένα ηλεκτρικό ανταλλακτικό (π.χ. γρύλλος τζαμιών), η αγορά ενός ιμιτασιόν, είναι ίσως η πιο ενδεδειγμένη λύση. Ένας μεταχειρισμένος γρύλλος, θα κάψει πιο γρήγορα το μοτέρ του, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του. Ενώ στην περίπτωση ενός ιμιτασιόν, το μοτέρ και τα συρματόσκοινα είναι ολοκαίνουργια, άρα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής