Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα service του συστήματος πρέπει να γίνονται σχολαστικά κάθε όπως ορίζει ο κατασκευαστής

LPG: Τι να προσέξω

24/2/2017

Τι πρέπει να προσέξεις με την εγγύηση; Ενημερώσου για παγίδες και λάθη που μπορείς να αποφύγεις. Τι ρόλο παίζει η καλή συντήρηση του συστήματος και τι περιλαμβάνει;

Τι πρέπει να προσέξω
Εγγύηση

Θα πρέπει πάντα να ζητάμε έγγραφη εγγύηση για το σύστημα (κιτ) υγραεριοκίνησης που έχει εγκατασταθεί, που να περιλαμβάνει τον τύπο του συστήματος καθώς και τη διάρκεια της εγγύησης. Συμβάλει στην ασφάλειά μας, και μειώνει το κόστος συντήρησης.
Επίσης, όλα τα μέρη του συστήματος μετατροπής πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Ακόμη και μικρά ανταλλακτικά όπως κλίπς και άλλα αναλώσιμα πρέπει να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ένα υπεύθυνο συνεργείο προσέχει την κάθε λεπτομέρεια. Το προσωπικό του συνεργείου πρέπει να ξέρει το κάθε ανταλλακτικό και τις δυνατότητες του, να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και εκπαίδευση.

Service συστήματος
Η καλή φροντίδα του LPG περιλαμβάνει να φροντίζουμε ώστε τα service του συστήματος να γίνονται σχολαστικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο κατασκευαστής. Όσον αφορά τα service, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα εξής:
  • Στα πρώτα 1.000 χλμ μετά την τοποθέτηση, να κάνετε τον έλεγχο που ορίζει ο εγκαταστάτης και περιλαμβάνει επιθεώρηση των μηχανικών και ηλεκτρικών μερών του συστήματος, έλεγχο διαρροών υγραερίου ή αντιψυκτικού υγρού του κυκλώματος ψύξης του κινητήρα
  • Μετά από κάθε service πρέπει να γίνεται επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου
  • Μην ξεχνάτε να αλλάζετε τα φίλτρα του συστήματος.
Η λύση του LPG, λοιπόν, συμφέρει. Μπορεί να σου εξοικονομήσει πολλά χρήματα ετησίως και θα κάνεις γρήγορη απόσβεση του κόστους εγκατάστασης. Πριν κάνεις την εγκατάσταση, ενημερώσου για τη «Μαύρη Λίστα» και κάνε τον απαραίτητο έλεγχο του οχήματος. Να επιλέξεις καλό συνεργείο με πείρα, εξειδίκευση και άδεια και να φροντίζεις καλά το σύστημα που θα εγκαταστήσεις, τηρώντας ευλαβικά τις οδηγίες του κατασκευαστή για τα service.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις