Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με LPG τώρα γλυτώνεις πάνω 1.700 ευρώ το χρόνο!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με LPG τώρα γλυτώνεις πάνω 1.700 ευρώ το χρόνο!

Διαβάστηκε από 33547 αναγνώστες - 4/7/2022

Mε τη βενζίνη να καλπάζει προς τα 3 ευρώ το λίτρο, η λύση του LPG φαίνεται πιο συμφέρουσα από ποτέ! Με τις μετατροπές να αρχίζουν από 600 ευρώ και το υγραέριο να ξεκινάει από τα 0,96 ευρώ/ λτ, η απόσβεση είναι θέμα 5μηνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι το υγραέριο ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης έχει φτάσει στην πρώτη θέση της προτίμησης του αγοραστικού κοινού για την οικονομική τους μετακίνηση. Το ευρύ δίκτυο ανεφοδιασμού, το προσιτό κόστος της εγκατάστασης, η υψηλή τεχνολογία των kit υγραεριοκίνησης που δεν επηρεάζουν αρνητικά τα σωθικά του κινητήρα κι η χαμηλή τιμή του LPG έχουν συμβάλλει στην επιτυχία της εν λόγω μετατροπής, με όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες αυτοκινήτου να στρέφονται προς τα εκεί.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Απόσβεση ακόμα και σε 5 μήνες!

Η απόσβεση των χρημάτων της μετατροπής είναι εμφανής από τον πρώτο μήνα, αφού το υγραέριο είναι σχεδόν 57% πιο φθηνό σε σχέση με τη βενζίνη και 50% από το diesel. Για να γίνει πιο κατανοητό το όφελος της υγραεριοκίνησης θα μιλήσουμε με πραγματικούς αριθμούς.

Για παράδειγμα, έστω ότι ένα αυτοκίνητο παρουσιάζει μέση κατανάλωση 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τότε σε ετήσια βάση (δηλαδή για 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο), χρειάζεται 1.200 λίτρα καυσίμου. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητό καταναλώνει μόνο αμόλυβδη, τα χρήματα που θα χρειαστούν για ένα έτος ανέρχονται περίπου στα 3.000 ευρώ. Αν το αυτοκίνητο έχει κιτ υγραεριοκίνησης, η κατανάλωση θα ανεβαίνει περίπου κατά 15%, δηλαδή θα πάει στα 9 λτ/100χλμ, αλλά για την κίνηση του θα απαιτούνται μόλις 1.300 ευρώ / χρόνο. Δηλαδή προκύπτει ετήσιο όφελος 1.700 ευρώ και σε μηνιαίο επίπεδο 142 ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σχεδόν σε 5 με 6 μήνες ο κάτοχος του οχήματος θα έχει «βγάλει» το κόστος της εγκατάστασης και θα αρχίζει να βλέπει κέρδος στο πορτοφόλι του. Μάλιστα αν πληρώνει με δόσεις την μετατροπή, τότε από το πρώτο μήνα θα φανεί η διαφορά στον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ σε βάθος 5ετίας θα έχει εξοικονομήσει περίπου 8.500 ευρώ από την αλλαγή καύσιμο.
 

Από 600 ευρώ το κόστος μετατροπής, μέχρι 15 χρόνια εγγύησης καλής λειτουργίας του κινητήρα

Πάνω από 90% των υπαρχόντων οχημάτων μπορούν να μετατραπούν σε υγραεριοκίνητα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το κόστος μετατροπής ενός αυτοκινήτου σε διπλού καυσίμου με LPG ξεκινάει από τα 600 ευρώ κι ανεβαίνει ανάλογα το είδος του κινητήρα.



Η επιλογή σωστού kit παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την έρρυθμη λειτουργία του οχήματος, γι αυτό καλό είναι ο κάτοχος του να απευθυνθεί σε επαγγελματίες που δίνουν εγγυήσεις και ξεχωρίζουν για τη τεχνογνωσίας τους, κι όχι σε «κομήτες» που θα τον δελεάσουν με χαμηλές τιμές, αλλά αμφιβόλου ποιότητας αποτέλεσμα (ευτυχώς τους περισσότερους η ίδια αγορά τους έχει ήδη πετάξει έξω).

Οι σωστοί επαγγελματίες ξεχωρίζουν κι από τις εγγυήσεις που δίνουν τόσο για το σύστημα υγραερίου, όσο και για τη καλή λειτουργία του κινητήρα που μπορεί να φτάσει έως τα 15 χρόνια.   

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις