Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιλέγω συνεργείο που έχει άδεια για εγκαταστάσεις υγραερίου

Πριν εγκαταστήσω LPG

24/2/2017

Τι πρέπει να ελέγξεις πριν την εγκατάσταση; Ποια είναι η «Black List»; Πώς να επιλέξεις καλό συνεργείο και τι πρέπει να συζητήσεις με τον μηχανικό πριν την εγκατάσταση του συστήματος;

Μήπως είμαι στη «Black List»;
Πάνω από 90% των υπαρχόντων οχημάτων μπορούν να μετατραπούν σε υγραεριοκίνητα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα υπόλοιπα , όμως, πρέπει να προβούν σε βασικές αλλαγές στον κινητήρα τους πριν την μετατροπή. Για το σκοπό, έχει δημιουργηθεί από τον κάθε κατασκευαστή συστήματος υγραεριοκίνησης, μια Μαύρη Λίστα («Black List») . Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα μοντέλα αυτοκινήτων που δεν θα πρέπει να μετατραπούν με το συγκεκριμένο σύστημα. Αρα δεν ταιριάζει κάθε σύστημα σε κάθε τύπο αυτοκινήτου.
Οπότε πριν προβούμε στην εγκατάσταση κάποιου συστήματος υγραεριοκίνησης, πρέπει ο επαγγελματίας μηχανικός να το ελέγξει και κατόπιν να αποφασίσει αν χρειάζεται να προβεί σε κάποια αλλαγή ή μπορεί να συνεχίσει άμεσα στην εγκατάσταση του συστήματος. Αυτό συνεπάγεται πως ο εγκαταστάτης θα ελέγξει προσεκτικά όλα τα μέρη του κινητήρα που έχουν σχέση με την ανάφλεξη και την καύση του καυσίμου.
Αν αυτός ο έλεγχος δεν γίνει από το συνεργείο προτού γίνει η μετατροπή, τότε μπορεί να παρουσιαστούν μετά την μετατροπή μη αναμενόμενα προβλήματα τα οποία θα επιφέρουν δαπανηρές επιδιορθώσεις.

Σωστή επιλογή συνεργείου
Η καλή εγκατάσταση θέλει σχεδιασμό, χρόνο και ρυθμίσεις. Εκτός από καλοί μηχανικοί, οι επαγγελματίες εγκατάστασης υγραεριοκίνησης θα πρέπει να έχουν και καλές γνώσεις προγραμματισμού εγκεφάλων υγραερίου. Ο συνδυασμός για την επιτυχημένη εγκατάσταση είναι η καλή γνώση του αντικειμένου και προγραμματισμού που δεν υπάρχει στους εγκαταστάτες. Εξίσου σημαντικό είναι κατά την τοποθέτηση να υπάρχει χρόνος και καλή σχεδίαση από τον εγκαταστάτη με πολλές λύσεις για κάθε πιθανό πρόβλημα. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, όλα τα παραπάνω συνεπάγονται την επιλογή ενός πολύ καλού συνεργείου, με μεγάλη πείρα και εξειδίκευση.
Μετατροπές του τύπου «ξέρουμε καλύτερα από το διάγραμμα τοποθέτησης του κατασκευαστή» πρέπει να αποφεύγονται. Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο ζητά συνήθως το διάγραμμα τοποθέτησης όταν το όχημα περνά ΚΤΕΟ για να εκδοθεί καινούργια άδεια. Το ΚΤΕΟ θα ελέγξει επίσης αν έχει γίνει σωστά η τοποθέτηση.
Το συνεργείο θα πρέπει επίσης να μας ενημερώσει για τις τεχνικές δυνατότητες του συστήματος, ώστε να τις ταιριάξει όσο γίνεται με τις επιθυμίες σας (θέση και μέγεθος μπουκάλας, θέση εμφανών μερών όπως ο διακόπτης με την ένδειξη πλήρωσης κ.τ.λ.). Για να μην υπάρχουν, λοιπόν, δυσάρεστες «εκπλήξεις» καλύτερο είναι αυτά να αποφασιστούν πριν από την εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις