Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εάν αμελήσουμε ένα service μπορεί το κόστος στο επόμενο να υπερδιπλασιαστεί και η ζημιά να αποβεί μοιραία.

Το σωστό timing θα σας γλυτώσει πολλά λεφτά

27/7/2017

Κάνε το συνεργείο φίλο και όχι εχθρό. Το service είναι απαραίτητο και χρήσιμο. Διάβασε κάθε πότε πρέπει να πηγαίνεις συνεργείο, τα δικαιώματα σου και tips για να μη τη πατήσεις.

Ο περιορισμός των ετήσιων, όπως και των καθημερινών μας εξόδων, είναι μεγάλο στοίχημα για όλους στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πολλοί οδηγοί μπαίνουν στον πειρασμό να περικόψουν έξοδα από τα service του αυτοκινήτου κάνοντας ελλιπή συντήρηση. Όπως θα δούμε, όμως, το service του αυτοκινήτου και κατΆ επέκταση η επιλογή ενός καλού συνεργείου, δεν είναι μόνο θέμα κόστους αλλά πιο σημαντικά είναι και ζήτημα ασφάλειας.
Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνεις συνεργείο; Τι περιλαμβάνει ένας γρήγορος έλεγχος και τι μια ελάχιστη ετήσια συντήρηση; Μάθε τι μπορεί να σου προσφέρει ένα καλό συνεργείο.

 



Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνεις συνεργείο;
Ο κατασκευαστής κάθε αυτοκινήτου έχει ορίσει συγκεκριμένα, στο βιβλίο service, πότε πρέπει να γίνονται τα απαραίτητα service του αυτοκινήτου. Είναι σημαντικό να τηρούμε αυτές οδηγίες επισκεπτόμενοι ένα εξειδικευμένο συνεργείο σε αυτά τα χιλιομετρικά «ορόσημα». Πολλά εξαρτήματα στο αυτοκίνητό μας έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής και πρέπει να αλλαχθούν σε καθορισμένο service. Αν δεν το κάνουμε αυτό, ρισκάρουμε την γενικότερη ασφάλεια του αυτοκινήτου μας, και κατ΄ επέκταση την ίδια μας τη ζωή. Πέρα όμως από τα προσδιορισμένα service, είναι καλό να ελέγχουμε το αυτοκίνητό μας και σε άλλες περιπτώσεις. Πριν και μετά τις διακοπές και γενικότερα πριν από ένα μεγάλο ταξίδι είναι καλό να κάνουμε έναν γρήγορο έλεγχο του αυτοκινήτου. Ένας τέτοιος έλεγχος θα μπορούσε να περιλαμβάνει: έλεγχο στα φώτα-φλας και αέρα ελαστικών, έλεγχο/αλλαγή λαδιών και ελέγχους σε τακάκια φρένων εμπρός-πίσω, υγρά φρένων, σύστημα ψύξης, μπαταρία και ιμάντα χρονισμού. Πολλοί οδηγοί επισκέπτονται το συνεργείο τους για να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο σε ετήσια βάση ακόμα και αν δεν κάνουν κάποιο μεγάλο ταξίδι. Συνήθως, ένας τέτοιος έλεγχος έχει μικρό κόστος αλλά παράλληλα μεγάλο όφελος, καθώς έτσι μπορούμε να προλάβουμε μεγαλύτερες βλάβες στο μέλλον. Οι τακτικοί έλεγχοι λοιπόν, εκτός από το ότι συμβάλουν στην ασφάλεια, μας ωφελούν και οικονομικά σε βάθος χρόνου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις