Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ford Fiesta 125 PS

Διαβάστηκε από 17929 αναγνώστες - 21/12/2018

Εμφάνιση: Πολυτελές και δυναμικό
Χωρίς ακρότητες το μικρό Ford καταφέρνει να είναι δυναμικό και ταυτόχρονα πολυτελές. Η έκδοση των 125 ίππων δεν διαφέρει από την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου και έτσι το Fiesta παραμένει κομψό με αρκετά στοιχεία από την εταιρική ταυτότητα της Ford. Θυμίζει το πολύ καλό Focus και ευτυχώς όχι μόνο σε σχεδίαση.

Κινητήρας: Χρυσή τομή

Η έκδοση με τους 125 ίππους, αποδίδει 170 Nm ροπής, είναι όμως διαθέσιμη έως τις 4.500 σ.α.λ. (αντί των 4.000 σ.α.λ. στην έκδοση με τους 100 ίππους), προσφέροντας έτσι στο σύνολο πιο ευρύ φάσμα λειτουργίας το οποίο σε συνδυασμό με το σφιχτά κλιμακούμενο 6τάχυτο κιβώτιο το κάνουν σαφώς πιο ζωντανό.
Ο τρικύλινδρος κινητήρας EcoBoost δεν παρουσιάζει ανεπαίσθητη τραχύτητα και θετικό τράβηγμα από χαμηλά, και σαφώς «γεμάτη» λειτουργία. Μάλιστα είναι αρκετά πιο αισθητή η «διευρυμένη» απόδοσή του σε σχέση με τον 100άρη EcoBoost. Με την γλώσσα των αριθμών αλλά και εντελώς πληροφοριακά, είναι σαφώς πιο γρήγορο από το 100άρι καθώς τα πρώτα 100χμ./ώρα έρχονται σε μόλις 9,5 δλ ενώ η τελική αγγίζει τα 195 χλμ.ώρα. Καθόλου άσχημα, ειδικά όταν σύμφωνα με την Ford «πίνει» μόλις 4,3λτ για κάθε 100χλμ.

Οδική συμπεριφορά: Σαν άλλο Focus

Στo Fiesta με τους 125 ίππους, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα εξαιρετικό οδηγικά αυτοκίνητο με την ανάρτηση και το πλαίσιό του να θυμίζουν μεγαλύτερης κατηγορίας όχημα. Εδώ, η απόδοση του κινητήρα αλλά και η διευρυμένη ροπή, το καθιστούν πιο σβέλτο και πιο ευχάριστο οδηγικά συνολικά. Είναι κορυφαίο σε αίσθηση και απόκριση στις εντολές του οδηγού του και ιδιαίτερα ευχάριστο σε συνθήκες πίεσης, εκεί όπου η ανάρτηση διαχειρίζεται με υποδειγματικό τρόπο το βάρος και τις κλίσεις του αυτοκινήτου

Εσωτερικό: Ποιοτικό και πολυτελές

Το εσωτερικό του Fiesta κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο μέσω της όμορφης εικόνας, όσο και μέσω της λειτουργικότητάς του, ενώ από εκεί και πέρα το Fiesta και πάλι ξεχωρίζει για την τέλεια θέση οδήγησης που προσφέρει. Από πλευρά ποιότητα βρίσκεται στο άνω άκρο της κατηγορία ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό καλύπτεται από μαλακό πλαστικό πολύ καλής ποιότητας. Θα θέλαμε βέβαια να υπήρχε αυτό το υλικό και στις επενδύσεις των θυρών καθώς το σκληρό πλαστικό που υπάρχει χαλάει λίγο την πολύ καλή εικόνα.

 

Μάρκα FORD
Μοντέλο FIESTA
Version 1.0 Ecoboost 125 PS
Πόρτες 5
Κυβισμός 998
Κατηγορία ΜΙΚΡΑ
   
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΧΛΣΤ.)  
Μήκος 4040
Πλάτος 1735
Υψος 1476
Μεταξόνιο 2493
Χώρος αποσκευών min (λτ./ vda) 292
Χώρος αποσκευών max (λτ./vda) 1093
Δοχείο καυσίμων (λτ.) 42
ΒΑΡΗ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΚΙΛΑ)  
Καθαρό 1164
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ)  
Κυβικά εκατοστά 998
Μέγιστη ισχύς (ps) 125
Στροφές μέγιστης ισχύος 6000
Μέγιστη ροπή (nm) 170
Στροφές μέγιστης ροπής 1400
Κύλινδροι - διάταξη 3
Βαλβίδες ανα κύλινδρο 4
Εκκεντροφόροι - θέση 2E
Τροφοδοσία ΑΜΕΣΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ