Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Opel Corsa 115 Ps

Διαβάστηκε από 17934 αναγνώστες - 21/12/2018

Σχεδίαση: Νεανικό και μοντέρνο
 
Σχεδιαστικά, το Corsa πατά πάνω στη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel και κυρίως στο μικρότερο ADAM, για να κερδίσει ακόμη περισσότερο σε στυλ. Από την άλλη βέβαια, λόγω της πλαϊνής σχεδίασης αλλά και της γενικότερης παρουσίας του μοντέλου με διαστάσεις που αλλάζουν στο ελάχιστο, δεν μπορούν να αποφευχθούν συνειρμοί με το προηγούμενο Corsa. Τις εντυπώσεις κλέβει η  χαμηλή στρογγυλεμένη μάσκα με μεγάλο το σήμα της Opel, αλλά και τα πολύ όμορφα ελλειπτικά φωτιστικά με φώτα ημέρας.
Στο πίσω μέρος από την άλλη, μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν τα μεγαλωμένα φωτιστικά που παραπέμπουν σε αυτά του Astra, μαζί με την οριζόντια νεύρωση κάτω από το τζάμι.

Κινητήρας: Ζωντανός και οικονομικός

Ο 1000άρης κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Έχει νέα ενισχυμένα «σωθικά» τα οποία δεν θα διαμαρτυρηθούν όσο γρήγορα κι αν αλλάζετε σχέσεις. Το κούμπωμα κάτω από την οποιαδήποτε περίσταση είναι θετικό με την αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός να είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με το παλαιότερο 5αρι σασμάν της Opel. Στον τομέα των επιδόσεων, η βελόνα του ταχύμετρου θα δείξει 100 χλμ/ώρα από στάση σε 10,1 δλ, με την τελική ταχύτητα να σταματάει στα 195 χλμ/ώρα την ώρα που η  μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 4,9 λτ./100 χλμ.

Οδική συμπεριφορά: Ο κινητήρας το μεταμόρφωσε

Στο δρόμο, το Corsa στέκεται υπεράνω κάθε προσδοκίας ενώ γίνεται άμεσα αντιληπτή η περισσότερη δύναμη. Η ποιότητα κύλισης στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο είναι πολύ καλή, με το Corsa να είναι ευθύβολο και να μην επηρεάζεται από πλευρικούς ανέμους. Η ανάρτηση λειτουργεί πολύ σωστά φιλτράροντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και ελέγχοντας παράλληλα με εξαιρετικό τρόπο το αμάξωμα, κάτι που φαίνεται άμεσα, μόλις ξεκινήσουν οι στροφές. Το Corsa θα γείρει λίγο αλλά δεν θα τρομάξει ποτέ τον οδηγό του, με τις όποιες υποστροφικές τάσεις να περιορίζονται άμεσα από το ESP. Το τιμόνι από την άλλη αν και κάπως ελαφρύ ικανοποιεί με την πληροφόρηση που δίνει στον οδηγό.

Εσωτερικό: Ποιοτικό και ευρύχωρο

Στο εσωτερικό του γερμανικού μοντέλου συναντάμε καλής ποιότητας μαλακά πλαστικά (στο πάνω μέρος του ταμπλό) και πολύ ευχάριστη εικόνα με έντονο high-tech ύφος. Την παράσταση κλέβει η οθόνη αφής 7 ιντσών που περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των ηλεκτρονικών λειτουργιών του αυτοκινήτου ενώ καταφέρνει να είναι εύχρηστη. Ο πίνακας οργάνων, είναι πλήρης, ενώ ξεχωρίζει η ψηφιακή οθόνη 3,5 ιντσών για το trip computer. Η θέση οδήγησης διαθέτει όλο το απαιτούμενο εύρος ρυθμίσεων, με το κάθισμα του οδηγού να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά, κάτι που μας άρεσε ιδιαίτερα, μιας και νιώθεις ότι «φοράς» το Corsa, προσφέροντας σου καλύτερη οδηγική αίσθηση.
 

Μάρκα OPEL
Μοντέλο CORSA
Version 1.0 115 PS 5d
Πόρτες 5
Κυβισμός 999
Κατηγορία ΜΙΚΡΑ
Κυκλοφόρησε 2014
   
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΧΛΣΤ.)  
Μήκος 4021
Πλάτος 1746
Υψος 1481
Μεταξόνιο 2510
Μετατρόχιο εμπρός 1472
Μετρατρόχιο πίσω 1464
Χώρος αποσκευών min (λτ./ vda) 285
Χώρος αποσκευών max (λτ./vda) 1120
Δοχείο καυσίμων (λτ.) 45
ΒΑΡΗ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΚΙΛΑ)  
Καθαρό 1214
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ)  
Κυβικά εκατοστά 999
Μέγιστη ισχύς (ps) 115
Στροφές μέγιστης ισχύος 5000
Μέγιστη ροπή (nm) 170
Στροφές μέγιστης ροπής 1800
Κύλινδροι - διάταξη 3
Διάμετρος 74
Διαδρομή 77,4
Βαλβίδες ανα κύλινδρο 4
Σχέση συμπίεσης 10,5
Εκκεντροφόροι - θέση 2E
Τροφοδοσία ΑΜΕΣΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ
Turbo ΝΑΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ