Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

VW Tiguan 1,4 TSI 150 PS

Διαβάστηκε από 11328 αναγνώστες - 10/1/2019

Το SUV της VW είναι η πολύ υψηλά στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού και όχι άδικα. Συνδυάζει όλη τη τεχνολογία της εταιρίας με ένα αντικειμενικά όμορφο και γεροδεμένο αυτοκίνητο. 

Εμφάνιση-σχεδίαση: Σικάτο και επιβλητικό

Ρίσκα στη σχεδίασή του το Tiguan δεν έχει, κάνει μπαμ από μακριά όμως δείχνοντας επιβλητικό και φέροντας στοιχεία από το Passat. Μπροστά με την νέα μάσκα-σήμα κατατεθέν της νέας εταιρικής ταυτότητας, τα οριζόντια φώτα, τους προβολείς LED και το νευρώδες καπό θυμίζει Passat. Πίσω πάλι φέρνει στο νου το Golf, αλλά όλα τα λεφτά είναι το νεύρο στο πλάι, που η VW ονομάζει «tornado line» και το οποίο ενσωματώνει τις χειρολαβές. Χαρακτηριστικό του νέου Tiguan είναι και οι κοντοί πρόβολοι, εμπρός και πίσω.

Εσωτερικό: Πολύ καλό σε ποιότητα
Το εσωτερικό του νέου VW Tiguan σε εξιτάρει με την υψηλή ποιότητα κατασκευής, που τονίζεται από την ευρεία χρήση μαλακού υλικών, το εξαιρετικό επίπεδο φινιρίσματος και την άριστη συναρμολόγηση. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μεγάλη (8 ιντσών) έγχρωμη οθόνη αφής, ενώ η εργονομία είναι εξαιρετική και φυσικά δεν προβληματίζει. Η θέση οδήγησης είναι πανοραμική και προσφέρει εξαιρετική περιφερειακή ορατότητα, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και ευανάγνωστος. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρης, ενώ στη συγκεκριμένη έκδοση στάνταρ είναι ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός 3 ζωνών.

Χώροι: Σούπερ ευρύχωρο & πρακτικό
Η δεύτερη γενιά του VW Tiguan προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία ακόμη και για 5 ενήλικες. Στο πίσω κάθισμα κάθονται με άνεση 3 επιβάτες, έχοντας άφθονο χώρο για τα γόνατα και απολύτως ικανοποιητικό για τους ώμους και τα κεφάλια τους. Χάρη στο κατά 180 χλστ. εμπρός-πίσω μετακινούμενο πίσω κάθισμα ο χώρος αποσκευών, έχει χωρητικότητα από 420-515 λτ. Με την πτώση της πλάτης του πίσω καθίσματος, ο χώρος αποσκευών φτάνει στα 1.555 λτ.

Κινητήρας: Δυνατός και με καλές επιδόσεις
Ο 1,4 TSI βενζινοκινητήρας με Σύστημα Μερικής Απενεργοποίησης των κυλίνδρων (ACT) μας είναι γνωστός και από άλλα αυτοκίνητα της μάρκας (Polo, Golf). Αποδίδει 150 άλογα και 250 Nm ροπής διαθέσιμα μόλις από τις 1.500 σ.α.λ. Στην πράξη τραβάει από χαμηλά και, κινεί γοργά το νέο Tiguan. To σύνολο κινητήρας-κιβώτιο παραμένει εξαιρετικά πολιτισμένο σε όλο το φάσμα λειτουργίας του, με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου, αλλά και με πολύ καλές επιδόσεις. Σχετικά με το σύστημα ACT, και εδώ η λειτουργία του είναι «αθόρυβη» και όταν διακόπτεται η παροχή καυσίμου στους 2 από τους 4 κυλίνδρους (τον 2ο και 3ο στη σειρά) ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται τίποτε άλλο, εκτός από τη σχετική οπτική ένδειξη στον πίνακα οργάνων. Στον τομέα της κατανάλωσης, η VW ανακοινώνει μέση κατανάλωση 6,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων CO2 139 γρ./χλμ.

Στο δρόμο: Πατάει γερά και ποιοτικά
Εξαιρετικά πανοραμική θέση, χάρη στα νέα καθίσματα. Η premium αίσθηση, που δίνει το Tiguan μόλις μπεις στην καμπίνα τονίζεται από τη στιγμή που οι τροχοί κυλίσουν. Με τα επίπεδα θορύβου να διατηρούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, η ποιότητα κύλισης είναι ιδιαίτερη υψηλή. Οι αναρτήσεις καταπίνουν τις κακοτεχνίες χωρίς να θορυβούν και χωρίς να δείχνουν τάσεις ενδοτικότητας. Το ταξίδι με το Tiguan είναι ευχάριστο, αφού μένεις ατσαλάκωτος και το αυτοκίνητο εμφανίζει ιδιαίτερη σταθερότητα. Ακόμη και σε πιο «κλειστές» διαδρομές, το Tiguan δεν ιδρώνει. Η πρόσφυση είναι εξαιρετική και όταν το παρακάνεις τα ηλεκτρονικά επεμβαίνουν διακριτικά και κυρίως αποτελεσματικά. Χωρίς ίχνος υπερβολής δεν είναι και μεγάλες οι διαφορές από ένα Golf, παρά τη μεγάλη διαφορά στο ύψος και κατά συνέπεια στο κέντρο βάρους και φυσικά παρά τις διαδρομές της ανάρτησης.
 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά VW Tiguan 1.4 TSI
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) 1.395/4
Καύσιμο Βενζίνη
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 150/5.000
Ροπή (Nm/σαλ) 250/1.500
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 6/χειροκίνητο/μπροστά
Start/Stop ΝΑΙ
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 9.2
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 202
Κατανάλωση (λτ/100χλμ) (μετρ) 5.7
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 130
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 420
   
   

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ