Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Mercedes GLA200

Διαβάστηκε από 11287 αναγνώστες - 10/1/2019

Η GLA ήταν το μοντέλο – εισιτήριο της Mercedes στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων SUV. Εφοδιάζεται με τον 1.600άρη turbo κινητήρα απόδοσης 156 ίππων, ενσωματώνει το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και εντείνει τον best seller χαρακτήρα της, γίνοντας το 5ο πιο πουλημένο SUV της Ελλάδας.

Όλα ξεκίνησαν 4 χρόνια πριν, όταν βασιζόμενοι στην A-Class οι μηχανικοί δημιούργησαν το πρώτο premium SUV της εταιρίας, το οποίο ο κόσμος αγκάλιασε σαν να το περίμενε χρόνια. Από τότε έχει δεχθεί μία μικρή ανανέωση, με μεγαλύτερη προσθήκη, το 7G DCT κιβώτιο.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Σαν μια μικρή GLC
¶κρως δυναμική και μοναδικά θελκτική η GLA, πολλοί θα λέγανε πως με την συγκεκριμένη μάσκα και τον προφυλακτήρα, θυμίζει αρκετά την GLC, και αυτό μόνο κομπλιμέντο είναι. Η μυώδης σχεδίαση αρχικά εντοπίζεται στα ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά σώματα και τους προβολείς με LED ημέρας, και συνεχίζεται στο πίσω μέρος, όπου δημιουργεί τη δική της ταυτότητα.  Δικός της προφυλακτήρας, με ανασχεδιασμένα φώτα, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και κουπέ χαμήλωμα της οροφής συνθέτουν  μία εικόνα όμορφη, χωρίς ακρότητες, που μόνο η GLA διαθέτει. Αρέσει και καλύπτει τα γούστα όλων των ηλικιών και όλων των φύλων. Κάτι που αποδεικνύουν και οι πραγματικά υψηλές πωλήσεις του μοντέλου στη χώρα μας.

Εσωτερικό: Οθόνη 8 ιντσών, καλό φινίρισμα και ευρυχωρία
Ο εσωτερικός διάκοσμος της GLA τα έχει και τα κάνει όλα. Αρχικά, διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, κάμερες με λειτουργία 360 μοιρών και μία οθόνη 8 ιντσών που κλέβει την παράσταση με την εύκολη χρήση αλλά και τις επιλογές συνδεσιμότητας της. Όλα αυτά, και μαζί με τον πολύ εντυπωσιακό πίνακα οργάνων, βρίσκονται φυσικά στην βασική έκδοση. Πολύ καλό το επίπεδο της ποιότητας με το φινίρισμα να είναι εξαιρετικό.  Στον τομέα των χώρων, με αρκετή άνεση θα ταξιδέψουν έως και 5 ενήλικες, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, ενώ δεκάδες χώροι και θήκες για μικροαντικείμενα θα λύσουν τα χέρια και των 5. Ο χώρος αποσκευών μετριέται στα 421 λτ. Με καλό σχήμα, ενώ εάν θέλετε μπορείτε να τον ανοίξετε, απλά περνώντας το πόδι σας κάτω από τον προφυλακτήρα, όπου βρίσκεται και ο αισθητήρας.

Κινητήρας-επιδόσεις: Τέλειος συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου
 Σηκώνοντας το καπό της GLA200 συναντάμε ένα μάχιμο μοτέρ, αυτό των 1,6 λίτρων με άμεσο ψεκασμό, απόδοσης 156 ίππων και 250 Nm ροπής. Ένα πολιτισμένο μηχανικό σύνολο, εύρωστο, που έχει να δώσει, σε όλο το φάσμα των στροφών. Πετυχαίνει το 0-100 σε 9.1 δευτ. ενώ στην επιλογή sport, σου ξυπνάει πιο άγρια ένστικτα, τα οποία μπορεί και να καλύψει. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αλλάζει σωστά και γρήγορα τις ταχύτητες και ανεβάζει λέβελ ολόκληρο το αυτοκίνητο και την οδηγική του συμπεριφορά. Από θέμα κατανάλωσης, η εταιρία υπόσχεται 5.6 λτ./100χλμ. με την δικιά μας μέτρηση να δείχνει, το εξίσου καλό για την κατηγορία, 8.5 λτ./100χλμ.

Οδηγική συμπεριφορά: Χαίρεσαι να την οδηγάς
¶νετη, ασφαλής και σίγουρα ευχάριστη. Στον δρόμο, η GLA επιβεβαιώνει την καταγωγή της και παρά την αυξημένη απόσταση της από το έδαφος, οι κινήσεις της ελέγχονται αποτελεσματικά και ευχάριστα. Πολύ καλή πρόσφυση στις στροφές, στην επιλογή sport το τιμόνι γίνεται πολύ πιο άμεσο, ενώ  Οι αναρτήσεις φιλτράρουν πολύ καλά εγκάρσιες και όχι μόνο ανωμαλίες και το αεροδυναμικό σχήμα, προσφέρει εκπληκτική εσωτερική ηχομόνωση, επιτρέποντας στου επιβάτες ψιθυριστές συζητήσεις ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Εάν τώρα λιγουρευτείτε λίγη χωμάτινη περιπέτεια, παρότι 2κίνητη, δεν θα σας απογοητεύσει. Η μαλακή ανάρτηση λέει όχι στα κοπανήματα, οι κοντοί πρόβολοι βοηθούν ώστε το αμάξι να μην βρίσκει εύκολα με την απουσία της 4κίνησης να είναι αισθητή, εάν ψάξετε κάτι πιο άγριο και μη πατημένο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Mercedes GLA200
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) 1.595/4
Καύσιμο Βενζίνη
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 156/5.300
Ροπή (Nm/σαλ) 250/1.200-4.000
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 7/ημιαυτόματο/διπλού συμπλέκτη
Start/Stop ΝΑΙ
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 9.1
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 215
Κατανάλωση (λτ/100χλμ) 5.5
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 111
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 421
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ