Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μυώδης εμφάνιση με σπορ πινελιές BMW X1. Με μήκος λίγο κάτω από τα 4,5 μέτρα, το άγριο SUV της Peugeot, διαθέτει πλέον στοιχεία που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί από την γαλλική εταιρία.

Δοκιμή: BMW X1 sDrive16d vs Peugeot 3008 BlueHdi

Διαβάστηκε από 10183 αναγνώστες - 20/7/2018

Η Γερμανική BMW φημίζεται για την πολυτέλεια και το κύρος που αποπνέουν όλα της τα αυτοκίνητα ενώ παραδοσιακά ανταγωνιστές της θεωρούνται οι έτεροι premium Γερμανοί, δηλαδή η Mercedes και η Audi.

Οι καιροί όμως αλλάζουν και η Peugeot με το 3008 μπαίνει δυναμικά στην οικογένεια των Premium, ταράζοντας τα νερά.

Η Peugeot τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια μεγάλη στροφή και έχει βάλει στόχο μια θέση ανάμεσα στις μάρκες που αποτελούν την κατηγορία που αποκαλούμε premium. Τι χρειάζεται όμως για να πάρει εισιτήριο για την premium league; Πρώτα απ όλα πρέπει να πολυτελές και ποιοτικό ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, σχεδιαστικά να είναι σε κάποιο βαθμό ξεχωριστό και μοναδικό και φυσικά να διατηρεί την αξία του στο πέρασμα του χρόνο. Το 3008 διαθέτει όλα τα «θεωρητικά» χαρακτηριστικά και έτσι προκαλεί την Χ1 σε έναν αγώνα ώστε να αποδείξει στους Γερμανούς ότι είμαι ένας από σας. Στην Χ1 δεν μένει παρά να σηκώσει το γάντι και να αγωνιστεί για την βαριά φανέλα που φοράει.

Σχεδίαση: Εταιρική ταυτότητα για την Χ1, με άγριες διαθέσεις το 3008
Φουλ επίθεση! Αν είχε φωνή το νέο 3008 αυτά θα ήταν σίγουρα τα πρώτα του λόγια. Με μήκος λίγο κάτω από τα 4,5 μέτρα, το άγριο SUV διαθέτει πλέον στοιχεία που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί από την γαλλική εταιρία. Φρέσκο και μοναδικό, χρησιμοποιεί λεπτομέρειες που δεν το κάνουν να μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρώντας το από μπροστά, τα LED φωτιστικά σώματα, η brutal σχεδίαση του καπό και ο άγριος προφυλακτήρας είναι αρκετά για να το κάνουν να ξεχωρίζει από..χιλιόμετρα. Η ιδιαίτερη σχεδίαση της πίσω κολώνας σε συνδυασμό με τα χρωμιωμένα πλαίσια των θυρών (και τις ράγες οροφής) του δίνουν έναν αέρα πιο επίσημο. Κοιτώντας το από το πλάι ξεχωρίζουν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ενώ στην πίσω όψη οι δυναμικές γραμμές που διατρέχουν την πίσω πόρτα μαζί με τα αρκετά μεγάλα LED φώτα συμπληρώνουν το επιθετικό look. Εάν θέλετε να περνάτε απαρατήρητοι..δεν σας το προτείνουμε.
H νέα γενιά της Χ1 άλλαξε άρδην ταυτότητα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και υιοθέτησε τις σχεδιαστικές γραμμές των μεγαλύτερων μοντέλων Χ της BMW. Έτσι το αμάξωμα διατρέχουν έντονες ακμές και γωνίες που δίνουν μυώδη παρουσιαστικό στο μικρομεσαίο SUV. Ίσως στο δρόμο, φευγαλέα, την μπερδέψεις με την Χ3 και αυτό μόνο κακό δεν είναι.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις