Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μονομαχία Γιγάντων

Διαβάστηκε από 22047 αναγνώστες - 8/7/2019

Χάρη στο νέο turbo βενζινοκινητήρα με τα 182PS το Honda CR-V προκαλεί τα Skoda Karoq και Opel Grandland X. Η δοκιμή μας ξεκαθαρίζει τα πράγματα...

Η έλλειψη κινήτρων δεν μπορεί να αφήσει αυτά τα τρία μοντέλα να... υπαινίσσονται. Με ευμεγέθεις χώρους, καλή μεταβλητότητα και υψηλή απήχηση τόσο στην πόλη όσο και μακριά απΆ αυτήν, τα μοντέλα της δοκιμής μας φιλοδοξούν να διακριθούν σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, με τις κορυφαίες βενζινοκίνητες εκδοχές τους έχουν στο στόχαστρό τους πιο... πεινασμένους για ταχύτητα οδηγούς. Πάντως, ο κοινός παρονομαστής των HR-V, Grandland X και Karoq φτάνει ως εδώ, καθώς αυτή η τριπλέτα διακρίνεται για τις διαφορές της, οι οποίες ξεκινούν ήδη από τους κινητήρες, τα κιβώτια και τη μετάδοση της κίνησης.


 
Η Skoda διαθέτει το Karoq 2.0 TSI μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης. Αυτόματο κιβώτιο και μετάδοση στον μπροστινό άξονα συνδυάζονται με τον turbo κινητήρα των 1,6 λίτρων του Grandland X. Από την πλευρά της, η Honda είναι η μόνη εταιρεία από αυτές της δοκιμής, που εξοπλίζει το αυτοκίνητό της με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Βέβαια, το HR-V διατίθεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο CVT, αλλά, όπως και στο Opel Grandland, έτσι και στο ιαπωνικό μοντέλο δεν υπάρχει διαθέσιμη τετρακίνητη έκδοση. Έτσι, το HR-V με τα σχεδόν 1.300 κιλά του είναι ο μονομάχος... ελαφρών βαρών και έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με το Skoda Karoq των 1,6 τόνων, που παίζει το ρόλο του... βαρύμαγκα. Ωστόσο, όσο βαρύς τύπος κι αν φαίνεται, τόσο ανάλαφρα κινείται, ενώ σε ό,τι αφορά την κατανάλωση φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι αυτός, που πρέπει να κάνει δίαιτα.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις