Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Citroen C3 Aircross 1.2 130 PS Shine [20.930 ευρώ] ή Citroen C5 Aircross 1.2 130 PS Inspire [24.800 ευρώ]

Διαβάστηκε από 50789 αναγνώστες - 30/4/2019

Είναι απλό το θέμα. Δίνεις 24.800 ευρώ και παίρνεις το πιο άνετο και στιλάτο SUV  της αγοράς. Η Citroen εκτίναξε έννοιες όπως η άνεση και η ερυρυχωρία, πάντα με την αξιοπιστία του PureTech κινητήρα.

Από το καλό, στο καλύτερο! Η Citroen δίνει τον ρυθμό και η αγορά χορεύει, αφού η γκάμα της πλέον, διαθέτει 2 εξαιρετικά SUV που εκτινάσσουν την άνεση, την πρακτικότητα και φυσικά το στιλ. Η προσθήκη του μεγάλου C5 Aircross, έδειξε τις προθέσεις της εταιρίας να μην καθησυχαστεί από την εμπορική πορεία του μικρότερου αδελφού του, C3 Aircross.



Το μεγαλύτερο SUV της Γαλλικής εταιρίας λοιπόν, είναι κατά 300χλστ. πιο μακρύ, κατά 100 χλστ πιο φαρδύ. και έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 130 χλστ. εντείνοντας την ήδη εντυπωσιακή και ευρύχωρη εικόνα του, προϊδεάζοντας φυσικά για οσκαρικούς χώρους. Ο κινητήρας παραμένει κοινός, και είναι φυσικά ο πολυβραβευμένος PureTech 1.200 κ.εκ. απόδοσης 130 ίππων. Κοινή ιπποδύναμη, κοινή ροπή στα 230 Nm και παρά τη διαφορά μεγέθους και κιλών (+200 κιλά το C5), κοινή και η εντυπωσιακή κατανάλωση, στα 5.2 λτ./100χλμ.



Οι αλλαγές εντοπίζονται στους διαθέσιμους προς τους επιβάτες χώρους, οι οποίοι όπως είναι φυσιολογικό, είναι και για τα γόνατα αλλά και για τα κεφάλια, πολύ καλύτεροι στο μεγαλύτερο C5 Aircross το οποίο με παραχωρήσεις θα φιλοξενήσει και τρίτο άτομο. Και γιατί να δώσετε περί τα 4.000 ευρώ παραπάνω για το νέο μοντέλο εκτός από την ευρυχωρία και τις επιδόσεις? Γιατί διαθέτει ανάρτηση με τεχνολογία Hydraulic Progressive Cushions (υδραυλικά στοπ προοδευτικής απόσβεσης), η οποία μπορεί να αποσβέσει πλήρως, ακόμα και την χειρότερη κακοτεχνία που θα συναντήσετε σε δρόμο.



Γιατί η άνεση εκτινάσσεται με τα  καινοτόμα καθίσματα Advanced Comfort, ενώ θα χαρείτε και δεκάδες άλλα τεχνολογικά συστήματα (Active Safety Brake- ACC) με αποκορύφωμα τον έλεγχο πρόσφυσης Grip Control και κατάβασης Hill Assist Descent Aircross. Η διαφορά στη τιμή δεν είναι αρκετή για να μας αποτρέψει από το μεγαλύτερο, πιο άνετο και πιο τεχνολογικά άρτιο SUV που έφτιαξε ποτέ η Citroen.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ