Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Hyundai Kona 1.0T 120 PS Premium [17.590 ευρώ] ή Hyundai Tucson 1.6B 132 PS Premium [22.290 ευρώ]

Διαβάστηκε από 50777 αναγνώστες - 30/4/2019

Όμορφο, μοντέρνο, με αρκετούς χώρους και 1.000άρη βενζινοκινητήρα τελευταίας τεχνολογίας. Τα 17.590 ευρώ για την απόκτηση του Kona είναι θα λέγαμε και λίγα είναι για αυτά που προσφέρει.

Επόμενη στάση Κορέα, επόμενη στάση οι λέξεις στιλ και εγγύηση. Η Hyundai πάντα διέθετε εντυπωσιακά οχήματα που έγραφαν ιστορία, και το ίδιο κάνει με τα δύο SUV της, Kona και Tucson. Το πιο μικρό και πρόσφατο Kona έφερε θα λέγαμε τη λέξη στιλ σε μία κυρίως βαρετή σχεδιαστικά κατηγορία. Με μήκος λίγο πάνω από τα 4μ. και με μεταξόνιο στα 2.6μ. καταφέρνει να τραβάει όλα τα βλέμματα λόγω των σχεδιαστικών γραμμών του, τα μοναδικά φώτα και φυσικά την διχρωμία που υποστηρίζει.



Το κατά μισού μέτρου πιο μακρύ Tucson δείχνει πιο σκληροτράχηλο και φαίνεται να θέλει περισσότερο να λερωθεί, δείχνοντας πιο βαρύ και στιβαρό, κι ας έχουν την ίδια απόσταση από το έδαφος. Στο εσωτερικό και στο επίπεδο του εξοπλισμού συναντάμε την ίδια λογική και νοοτροπία με παρόμοιο καντράν και ίδια αρχιτεκτονική σε οθόνη και κουμπιά. Ο νικητής λοιπόν κρίνεται στις λεπτομέρειες που κάνουν περισσότερο μοντέρνο το Kona και σίγουρα πιο οικονομικό λόγω του 1.000άρη κινητήρα βενζίνης.



Εχοντας λοιπόν 12 λιγότερα άλογα, μα 12 περισσότερα Nm ροπής, χρειάζεται ακριβώς τον ίδιο χρόνο για το 0-100, πετυχαίνει την ίδια τελική ενώ χρειάζεται 1.7 λτ. βενζίνης λιγότερα στα 100χλμ. Εάν δηλαδή αναλογιστούμε πως τα μόνα σημεία που παίρνει τη σκυτάλη το Tucson, είναι τα 150 επιπλέον λίτρα του χώρου αποσκευών και η χρήση πίσω πολλαπλών συνδέσμων αντί ημιάκαμπτου, με τους χώρους για τους επιβάτες να μην έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά (εξίσου άνετα για κεφάλια και γόνατα των επιβατών), το Kona παίρνει το χρυσό.



Μάλιστα η διαφορά στην τιμή είναι της τάξεως των 4.500 ευρώ, κάνοντας το Kona σίγουρα πιο προσιτό και παράλληλα ένα από τα πιο οικονομικά μικρά SUV της αγορά με μόλις 17.590 ευρώ απόκτησης στην αρκετά πλούσια έκδοση Premium. Ωστόσο αξίζει να υπενθυμίσουμε πως και τα δύο απολαμβάνουν 5 χρόνια εγγύηση από την Hyundai, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, κάνοντας οποιαδήποτε επιλογή εξαιρετικά κερδοφόρα και μακροπρόθεσμα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ