Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Renault Captur 1.5 dCi 90 PS Expression [17.010 ευρώ] ή Renault Kadjar 1.5 dCi 115 PS Sport Edition [21.715 ευρώ]

Διαβάστηκε από 50937 αναγνώστες - 30/4/2019

¶νετα, όμορφα και πάντα Renault, θα σου απαγορέψουν να μην τα αγαπήσεις. Η τόσο όμως value for money επιλογή του Captur δεν μπορεί να μην κερδίσει την πρώτη θέση. Με 17.010 ευρώ τα έχεις όλα!

Επόμενη στάση Γαλλία, επόμενη στάση άνεση και smooth αυτοκίνητα. Renault Captur και Renault Kadjar αποτελούν τα SUV της γαλλικής φίρμας.  Ξεχωρίζουν αρκετά από τον ανταγωνισμό καθώς είναι ιδιαίτερα οικονομικά προς απόκτηση και ταυτόχρονα είναι τα μόνα που παραμένουν πιστά στις καμπύλες του αυτοκινήτου αλλά και στις εκδόσεις diesel. Αρχικά το Captur έγινε η λατρεία των ευρωπαίων όπου φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, δίνοντας ένα πληρέστατο πακέτο στον οδηγό του.



Καλή ποιότητα κύλισης, καμία ανησυχία για τις λακκούβες του δρόμου, καλές επιδόσεις όπως και χώρους και φυσικά ασύγκριτη οικονομία στον τομέα της κατανάλωσης. Ο Euro 6.2 diesel κινητήρας της Renault, υπόσχεται μέση κατανάλωση 3.6 λτ./100χλμ. και μόλις 95γρ./χλμ. C02, κάνοντας το Captur ένα από τα πιο οικονομικά SUV της αγοράς. Παραμένει ευέλικτο εντός πόλης καθώς μετριέται μόλις στα 4.1μ. μήκος και 1.655 χλστ. ύψος, με τις κάμερες και τους αισθητήρες να κάνουν την οδήγηση παιχνιδάκι, όσο το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.170 κιλά  (νούμερο σπάνιο για την κατηγορία).



Στην άλλη μεριά της ζυγαριάς έχουμε τον Kadjar που φέρνει τις πιο μεγάλες καμπύλες σε SUV όχημα. Χρησιμοποιεί τον ίδιο 1.5 dCi κινητήρα, αλλά με απόδοση 115 ίππων, ρίχνοντας το 0-100 κατά 2 δευτ, ενώ παράλληλα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 40χλστ. Η διαφορά των 200 κιλών αποτυπώνεται στο 1 επιπλέον λίτρο κατανάλωσης και ο εξοπλισμός λόγω έκδοσης Sport Edition είναι ελάχιστα πιο πλούσιος, με μεγαλύτερη διαφορά το Renault R-Link 2 σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 7ΆΆ, σύστημα πλοήγησης & ευρωπαϊκή χαρτογράφηση και τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών Diamond.



Για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε νικητή θα πρέπει να σταθούμε στα 4.000 ευρώ διαφοράς στη τιμή και στο πόσα αυτά αντιπροσωπεύουν. Μπορεί οι πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για τα κεφάλια και τα γόνατα στο Kadjar,  όμως τα 4.5μ . μήκος και τα 1.836χλστ. πλάτος το μετατρέπουν πιο δυσκίνητο και ζόρικο εντός πόλης, σε σχέση με το Captur.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ