Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδική συμπεριφορά

Διαβάστηκε από 6551 αναγνώστες - 7/11/2018

Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως το 5008 είναι ακόμα ένα ευχάριστο συνολικά Peugeot. Πατάει πάνω στην EMP2 Modular πλατφόρμα του ομίλου PSA, κάτι που του εξασφαλίζει και αυξημένες διαστάσεις αλλά και χαμηλό αναλογικά βάρος.  Στο δρόμο, η ανάρτηση με την σφικτή της ρύθμιση δεν επιτρέπει στο αμάξι να παίρνει έντονες κλίσεις, και διαχειρίζεται ιδανικά το βάρος του. Απορροφά πολύ καλά τις ανωμαλίες του δρόμου και παρέχει στους επιβάτες πολύ καλή ποιότητα κύλισης.  
Κρίνοντας από τον μεγάλο του όγκο, θα φαντάζεστε πως δεν είναι για πολλές σβέλτες κινήσεις. Ξανασκεφτείτε το, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευέλικτο, με πολύ ασφαλή συμπεριφορά. Ο οδηγός με τη σειρά του λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να γίνει η οδήγηση διασκεδαστική, με φοβερό μειονέκτημα την απουσία κάμερας οπισθοπορείας. Θεωρούμε πως σε ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο, ανεξάρτητως έκδοσης, μία κάμερα είναι το λιγότερο απαραίτητη για τους πιθανούς ελιγμούς εντός πόλης.
Για πιθανή διασκέδαση εκτός δρόμου, τα 236 χλστ. απόστασης από το οδόστρωμα, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του Advanced Grip Control το οποίο ελέγχει το εμπρός διαφορικό ( εξοπλισμός των πλούσιων εκδόσεων) θα σας βγάλουν από τα δύσκολα.
 

Οι αλλαγές που δέχθηκε το νέο X-Trail, δεν εντοπίζονται μονάχα στην εμφάνιση, μα και στην οδηγική συμπεριφορά. Αρχικά το τιμόνι, πέρα από την πολύ καλή αίσθηση στην υφή, φέρνει πολύ μεγαλύτερη πληροφόρηση στα χέρια του οδηγού, ενώ η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων προσφέρει μοναδική άνεση. Η τελευταία καταπίνει υποδειγματικά τις όποιες κακοτεχνίες θα συναντήσει στους κάκιστους ελληνικούς δρόμους, με το μόνο που χαλάει την οδηγική απόλαυση να είναι ο αυξημένος θόρυβος που μπαίνει στην καμπίνα. Το σύστημα ελέγχου ευστάθειας σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό βοηθούν ώστε ο οδηγός να μην χάσει ποτέ τον έλεγχο. Όσο για τον όγκο του, μη φοβηθείτε το παρκάρισμα, καθώς η 360ο απεικόνιση μέσω καμερών, θα σας λύσει τα χέρια. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ