Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μεγαλύτερο πορτ-παγκάζ, ο εξτρά χώρος 80λτ. και η άνεση για γόνατα

Διαβάστηκε από 111310 αναγνώστες - 2/7/2020

Οι σχεδιαστές και των τριών μοντέλων έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ευρυχωρίας, καθώς πλέον τα B-SUV οφείλουν να είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας τις ανάγκες μίας οικογένειας. Το κάθε μοντέλο από τα τρία του συγκριτικού μας δείχνει να έχει το δικό του χωροταξικό highlight, αλλά ας τα δούμε με λεπτομέρειες
.
Το Puma της Ford εκτός από την εντυπωσιακή σχεδίαση του, έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει προς όφελος του τη σωστή αρχιτεκτονική, παρέχοντας μία άνετη καμπίνα για 4 ενήλικες ανεξαρτήτως σωματότυπου.  Τόσο οδηγός και συνοδηγός, όσο και οι πίσω επιβάτες, απολαμβάνουν περίσσιο χώρο για τα κεφάλια και τα πόδια τους, την στιγμή που δεκάδες καινοτόμες λύσεις για μικροαντικείμενα, θα τους λύσουν τα χέρια. Highlight όμως του νέου μοντέλου αποτελεί ο χώρος αποσκευών των 456 λτ., τιμή που αποτελεί την μεγαλύτερη στην κατηγορία του, ενώ τα συν του, δεν σταματούν εκεί με μία ακόμη αποκλειστική καινοτομία. Ο λόγος για τον έξτρα αποθηκευτικό χώρο «Megabox» έως 80 λίτρα κάτω από τον χώρο αποσκευών, εκεί όπου βρίσκεται συνήθως η ρεζέρβα δηλαδή. Στον εν λόγω χώρο μπορεί να αποθηκευθεί για παράδειγμα μια γλάστρα, ενώ αυτός μπορεί να πλυθεί κιόλας, καθώς διαθέτει τάπα απορροής. Τέλος, η φόρτωση των αποσκευών στο Puma απλουστεύτηκε ακόμα περισσότερο, χάρη στην hands-free λειτουργία της πίσω πόρτας καθώς η πόρτα ανοίγει με μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.



Η νέα γενιά του Juke έμαθε από την πρώτη: Οι μεγαλύτερες διαστάσεις και το μεταξόνιο του νέου Nissan Juke έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο για τους χώρους των επιβατών αλλά πολύ περισσότερο για το χώρο αποσκευών. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, δύο πίσω επιβάτες μέσου αναστήματος έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τους, που ήταν οριακά επαρκής στο προηγούμενο, ενώ μεγαλύτερος είναι και ο χώρος για τα πόδια τους, προσφέροντας έτσι συνολικά καλύτερα επίπεδα άνεσης. Ο χώρος αποσκευών των 2 επιπέδων από την άλλη, αυξήθηκε κατά 68 ολόκληρα λίτρα σε σχέση με το προηγούμενο, φτάνοντας έτσι τα 422 λίτρα, ενώ διαθέτει μεγαλύτερο άνοιγμα και πλάτος φόρτωσης καθιστώντας τον και πολύ πιο πρακτικό.



Το Renault Captur δείχνει το πιο φιλικό προς κάθε οικογενειάρχη καθώς έχει το πιο ολοκληρωμένο χωροταξικό πακέτο. Όπως είπαμε και προηγουμένως, οι εξωτερικές διαστάσεις του αγγίζουν τα όρια του μικρομεσαίου, και δίνουν γήπεδο και στο εσωτερικό του. Με μεταξόνιο στα 2.639χλστ. παρέχει αρκετό αέρα για τα γόνατα κυρίως αλλά και για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, όπου με μερικές παραχωρήσεις θα χωρέσουν και 3 ενήλικες. Το συρόμενο πίσω κάθισμα σε διαδρομή 160 χλστ. παραμένει, ενώ η χωρητικότητα των διαφόρων αποθηκευτικών χώρων της καμπίνας αυξήθηκε στα 27 λτ.. Ακόμη πιο αισθητή είναι η αύξηση του χώρου αποσκευών, ο οποίος διαθέτει διπλό πάτωμα και στην περίπτωση που το πίσω κάθισμα είναι τραβηγμένο τέρμα εμπρός, φτάνει σε χωρητικότητα τα 536 λτ. Να σημειωθεί πως ακόμη και με την επιλογή του κορυφαίου ηχοσυστήματος της BOSE, ο χώρος αποσκευών δεν μειώνεται χάρη στην καινοτόμα τοποθέτηση του subwoofer μέσα στην πίσω αριστερή κολώνα.