Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Seat Arona 1,0 Reference στα 14.990 ευρώ

Διαβάστηκε από 14269 αναγνώστες - 18/12/2018

Σχεδίαση: Μικρό Ateca
Το Arona είναι «φορέας» όλων αυτών των θετικών χαρακτηριστικών και δεν θα ήταν υπερβολή να  λέγαμε πως έχει την πιο SUV σχεδίαση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το μακρύ καπό για τα δεδομένα της κατηγορίας  και οι έντονες ακμές και γωνιές συνθέτουν ένα όμορφο σύνολο. Στο μπροστινό μέρος η σχεδίαση παραπέμπει απευθείας σε  Ibiza, η κυψελοειδής μάσκα και τα φωτιστικά σώματα με αρκετές γωνίες  δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα που τραβάει τα βλέμματα. Aξια μνείας είναι τα εντυπωσιακά φώτα ημέρας με τεχνολογία LED που  ταυτόχρονα γίνονται και φλας. Στο πίσω μέρος το μικρό SUV παραπέμπει περισσότερο στο μεγαλύτερο Ateca, όντας όμορφο και χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες.  

Εσωτερικό: Μοντέρνο και high-tech
Περνώντας στο εσωτερικό του Arona, η εικόνα είναι γνώριμη μιας και προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το Ibiza. Στο ταμπλό την παράσταση κλέβει η οθόνη 8 ιντσών που ρυθμίζει όλα τα περιφερειακά και ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου, πλην του κλιματισμού. Μας άρεσε πολύ η ευκρίνεια της, όπως τα χρώματα και η ταχύτητα της. Είναι σίγουρα από τις καλύτερες στην κατηγορία και όχι μόνο. Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και έχει ξεκούραστο φωτισμό την νύχτα . Ο κρυφός φωτισμός στις μπροστινές πόρτες δίνει αέρα από άλλη κατηγόρια και μπορεί ακόμα να αλλάξει και χρώμα.   Η λευκή φάσα που διατρέχει το ταμπλό σπάει το μουντό γκρί και δίνει νεανικές πινελιές ενώ χώροι για μικροαντικείμενα υπάρχουν πολλοί τόσο στις πόρτες όσο και στο ταμπλό και είναι εύκολα προσβάσιμοι. Από πλευρά ποιότητας κοιτάει την κορυφή της κατηγορίας παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά σκληρό πλαστικό στο εσωτερικό. Η συναρμογή βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα ενώ δείχνει πως τίποτα δεν θα τρίξει σε βάθος χρόνου. 

Χώροι επιβατών-αποσκευών: Πραγματικό SUV
To Arona δίνει την γνώριμη πλέον αίσθηση ευρυχωρίας που προσφέρουν όλα τα μοντέλα που έχουν «χτιστεί» πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα. Όπως το Ibiza και το Polo είναι από τα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας τους έτσι και το Arona διεκδικεί το τίτλο του πιο ευρύχωρου μικρού SUV. Μπροστά οι επιβάτες έχουν πολύ αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ οι υψηλή θέση οδήγησης προσφέρει καλή περιμετρική ορατότητα. Οι πίσω επιβάτες έχουν αρκετό χώρο για τα γόνατα και του ώμους τους ενώ  ακόμα και οι πολύ ψηλοί δεν πρόκειται αν διαμαρτυρηθούν για το ύψος της καμπίνας. Για τις αποσκευές υπολογίστε 400 λίτρα και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα. 

Εξοπλισμός έκδοσης
Air Condition, έγχρωμη οθόνη αφής 6.5 ιντσών, ηλεκτρικοί καθρέφτες, ESC, 2 φώτα ανάγνωσης εμπρός, αισθητήρες απώλειας πίεσης ελαστικών, ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών, 4 ηχεία, πολυλειτουργικό τιμόνι και αερόσακους οδηγού/συνοδηγού, πλαινοί και τύπου κουρτίνας.


Οδηγική συμπεριφορά: Ποιότητα κύλισης και άμεση ανταπόκριση
Στο δρόμο ο οδηγός λαμβάνει αμέσως SUV αίσθηση και αυτό οφείλετε κυρίως στην υψηλή θέση οδήγησης. Από τα πρώτα  μέτρα καταλαβαίνει ο οδηγός το πολύ δεμένο πλαίσιο που σε συνδυασμό με την καλά ρυθμισμένη ανάρτηση δημιουργούν ένα σύνολο που σε εμπνέει ακόμα και να το πιέσεις σε στροφορδιαδρομές. Ο οδηγός που θα κινηθεί σε φυσιολογικούς ρυθμούς θα εκτιμήσει την πολύ καλή ποιότητα κύλισης και θα ταξιδέψει ξεκούραστα ακόμα και μετά από πολλές ώρες πίσω από το τιμόνι. Η ανάρτηση φιλτράρει το σύνολο των ανωμαλιών του οδοστρώματος και δεν μεταφέρει κραδασμούς στην καμπίνα των επιβατών. Τα φρένα είναι αποτελεσματικά και ολοκληρώνουν την πολύ καλή εικόνα που αποκομίσαμε από το Arona.


 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Seat Arona
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) 999/3
Καύσιμο Βενζίνη
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 95/5.000-5.500
Ροπή (Nm/σαλ) 175/2.000-3.500
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 6/χειροκίνητο/μπροστά
Start/Stop ΝΑΙ
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 11.4
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 173
Κατανάλωση (λτ/100χλμ) 4.9
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 111
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 479-588
Τιμή 14.990

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ