Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Skoda Scala vs Hyundai i30 vs Renault Megane vs Kia Ceed

Διαβάστηκε από 53318 αναγνώστες - 6/6/2019

Η μεγάλη όπερα των μικρομεσαίων.. Το νέο Skoda Scala ωθείται άμεσα σε σημαντικές συγκρίσεις. Έχει το μέγεθος, έχει και τις δυνατότητες. Θα τα καταφέρει όμως απέναντι στο δίδυμο Hyundai i30 και Kia Ceed, όπως και στην λάμψη του Renault Megane?

Στις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες το κοινό διατηρεί σε υψηλό επίπεδο το ενδιαφέρον του για τα μικρομεσαία αυτοκίνητα, τα οποία δεν έχουν δεχθεί τόσο έντονα την επίθεση των SUV και των οικονομικών σε κατανάλωση μικρών μοντέλων. Οι φίλοι του αυτοκινήτου λαμβάνουν υπόψη τους ένα απλό κριτήριο. Ποιο αυτοκίνητο αξίζει περισσότερο τα λεφτά του..

Στη σύγχρονη σκηνή των μικρομεσαίων λοιπόν, έχουμε την πρεμιέρα του Skoda Scala. Το σπουδαίο όνομά του, μας μεταφέρει κάπου ανάμεσα στο... Μιλάνο και στα σκαλοπάτια της σκάλας ενός show. Ένα μεγάλου μεγέθους αυτοκίνητο, το οποίο με τις διαστάσεις του και το επίπεδο της τεχνολογίας του έρχεται να ταράξει τα σχετικά... λιμνάζοντα ύδατα της κατηγορίας.

Έτσι, ο λόγος περνά στους καλλιτέχνες της κατηγορίας, όπως το ταλαντούχο δίδυμο από την Κορέα: το Hyundai i30 και το Kia Ceed, που αποφοίτησαν από την ίδια σχολή, είχαν Γερμανούς καθηγητές και δείχνουν τη φιλοδοξία τους να γίνονται όλο και καλύτερα, ώστε να φτάσουν στην κορυφή.

Αντίστοιχες φιλοδοξίες έχει βέβαια, και το ολοκαίνουργιο Skoda Scala. Το τσέχικο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα ενός μικρότερου αυτοκινήτου για τα δεδομένα των μικρομεσαίων, του VW Polo, αλλά αυτή η πλατφόρμα, μπορεί και μεγαλώνει. Έτσι, προέκυψε ένα νέο μοντέλο, το Skoda Scala που ανεβαίνει στη σκηνή για την πρώτη σύγκρισή του με το βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων κάτω από το καπό του και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (ACT). Πέρα από τα δύο κορεατικά μοντέλα και τον Τσέχο της παρέας, το... Cast συμπληρώνει το γαλλικό Renault Megane, το οποίο έχει το δικό του φανατικό κοινό και την ιστορική βαρύτητα να θέσει στα άλλα τρία αυτοκίνητα την ερώτηση: «Έχετε εσείς την ίδια ακτινοβολία?»
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις