Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Κινητήρας-Επιδόσεις

    Διαβάστηκε από 8866 αναγνώστες - 19/10/2019

     
    Ο μοναδικός βενζινοκινητήρας στην γκάμα του ανανεωμένου Kia Sportage, είναι ο ίδιος που εξοπλίζει και το μοντέλο της δοκιμής μας. Χωρητικότητας 1.600 κ.εκ., αποδίσει 177 άλογα και 265 Nm ροπής, από τις 1.500 κιόλας σ.α.λ.. Ένα μοναδικά ζωηρό μοτέρ (0-100 σε 8.5 δευτ) που κινεί τα 1.529 κιλά του αμαξώματος με περισσία ευκολία και διατηρεί ήσυχη και γραμμική λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών και συνεργάζεται με το σφικτό σε κλιμάκωση 6άρι κιβώτιο. Η μέση κατανάλωση, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι  7.6 λτ./100χλμ. και κατά την διάρκεια της δοκιμής μετρήσαμε 8,9λτ./100χλμ., τιμή ικανοποιητική για το μέγεθος αλλά και τις άριστες επιδόσεις του Kia Sportage.



    Οδηγική συμπεριφορά
    Το Kia Sportage μας παρουσιάζει και πάλι την άνετη και ασφαλή οδηγικά, πλευρά του. Βέβαια λόγω GT-Line έκδοσης, ισχυρού βενζινοκινητήρα και 19άρας ζάντας, τολμούμε να πούμε πως εντείνεται και η πιο... αθλητική πλευρά του εαυτού του, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό. Παρά την σφικτή ανάρτηση καταπίνει με ευκολία τις ανωμαλίες του δρόμου, όσο παραμένει σταθερό και αρκετά στιβαρό στον δρόμο. Βέβαια λόγω της δικίνητης φύσης του, δεν είναι για ψαγμένες off road διαδρομές, παρά τα 172χλστ. απόστασης από το έδαφος, ενώ από την άλλη τα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, θα σας εντυπωσιάσουν στην συγκεκριμένη έκδοση.

    Συμπέρασμα
    Η έκδοση GT Line συνδυάζεται τέλεια με τον κινητήρα των 177 ίππων προσφέροντας στο ανανεωμένο Kia Sportage σπορτίφ και ευχάριστο οδηγικό χαρακτήρα για τα δεδομένα της κατηγορίας.  

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ