Δεν έπεισε το Kia Stinger [video]

18/9/2019

Το sport αυτοκίνητο της KIA δείχνει να έχει μπει σε αμφισβήτηση τις τελευταίες μέρες, και τα διοικητικά στελέχη σκέπτονται σοβαρά την εξέλιξη του. Τι αποφασίζουν? Θα δώσουν στο KIA Stinger μια νέα ευκαιρία ή θα το αποσύρουν από την γκάμα τους?

 
 

BMW : Ολοκληρωμένες λύσεις, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Aftersales!

Όταν πρώτο-παρουσιάστηκε το KIA Stinger προκάλεσε ενθουσιασμό, αφού τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, ήταν ιδιαιτέρως ενθουσιώδη. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν τα αναμενόμενα… Οι πωλήσεις του διεθνώς, προβλημάτισαν τους διοικούντες του Κορεατικού κολοσσού, αν και το sport sedan ήταν ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με σχετικά προσιτή τιμή. Στα συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του, κρατούσε ψηλά τον οδηγικό του χαρακτήρα και κοιτούσε στα ίσα τον ανταγωνισμό. Δυο χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit, οι συζητήσεις για το μέλλον του δίνουν και παίρνουν.

Ο αρχισχεδιαστή της βιομηχανίας (Gregory Giullaume) δήλωσε πως, περίμεναν μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό, ειδικά στην Αμερικανική αγορά. Τόνισε παράλληλα πως οι συζητήσεις για το μέλλον του Stinger περιλαμβάνουν ακόμα και ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Να θυμίσουμε πως το KIA Stinger είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες, κυβισμού 2 και 3,3 λίτρων. O πρώτος κινητήρας είναι τετρακύλινδρος σε σειρά, με ισχύ 255 ίππων και 352 Nm ροπής ενώ ο δεύτερος είναι μια biturbo V6 μονάδα, με την ισχύ της να ανέρχεται στους 370 ίππους και τα 510 Nm ροπής, ενώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πίσω κίνηση και τετρακίνηση.