6 φωτογραφίες »

Ford Puma ST: Στριφτάραμε με τον 200άρη... Hulk της Ford

Διαβάστηκε από 10306 αναγνώστες - 23/7/2021

Πιστεύατε ότι τα SUV δε μπορούσαν να προσφέρουν οδηγικές συγκινήσεις; Η Ford έρχεται να σας διαψεύσει δημιουργώντας το Puma ST, ένα αυτοκίνητο που θυμίζει περισσότερο hot-hatch, μιας και εξοπλίζεται με μπλοκέ διαφορικό, 200 ίππους αλλά και εμφάνιση που δεν περνά απαρατήρητη.

FORD : Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E έφτασε! Ανακαλύψτε την. Advertisement
FORD : Κέρδος 10euro με το on line ραντεβού στο δίκτυο Ford

Η μικρή κατηγορία των SUV έχει κερδίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς, μιας και τα μοντέλα της συνδυάζουν επαρκείς χώρους και «μαζεμένες» διαστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για το Ford Puma, ένα αυτοκίνητο που μας είχε ενθουσιάσει με την ποιότητα κύλισής του και γενικότερα την οδηγική του συμπεριφορά. Αυτή τη φορά, όμως, βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι ενός πιο «ειδικού» Puma, αυτού που αναπτύχθηκε από το τμήμα Ford Performance και έρχεται να αποδείξει ότι και ένα SUV μπορεί να... στρίβει! 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Ο λόγος για το Ford Puma ST, το πιο σκληροπυρηνικό B-SUV της αγοράς που διαθέτει μία άκρως δυναμική σχεδίαση. Αρχικά, το μοντέλο της δοκιμής συνοδεύεται από ένα extreme χρώμα, το οποίο ονομάζεται «Green Mean» και δεν περνά απαρατήρητο από πουθενά. Στο εμπρός τμήμα, διαφοροποιείται από τις απλές εκδόσεις λόγω του splitter χαμηλά στον προφυλακτήρα, αλλά και του κόκκινου λογότυπο στη μάσκα. Παρόμοια φιλοσοφία ακολουθείται και στο πλαϊνό τμήμα, με τις μεγάλες ζάντες μεγέθους 19 ιντσών, οι οποίες «φιλοξενούν» κόκκινες δαγκάνες, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μία εξάτμιση με διπλή απόληξη.Εσωτερικό: SUV με Recaro; Κι όμως!
Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στο εσωτερικό του Ford Puma ST, εκεί όπου κατά την είσοδο σε καλωσορίζει το μαρσπιέ που αναγράφει το όνομα «Ford Performance» και εν συνεχεία τα εκπληκτικά καθίσματα της Recaro. Η πλευρική στήριξη είναι εντυπωσιακή, η εμφάνιση επίσης, ενώ είναι και θερμαινόμενα δίνοντας έναν τόνο πολυτέλειας. Η «sportive» φιλοσοφία συνεχίζεται με το flat-buttomed τιμόνι και τα λογότυπα ST σε αρκετά σημεία.Εννοείται, βέβαια, ότι το εσωτερικό δε στερείται σε καμία περίπτωση την προηγμένη τεχνολογία, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να είναι υπερπλήρης και αρκετά «ειδικός», αφού περιλαμβάνει ακόμα και θερμοκρασία λιπαντικού. Για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών υπάρχει στην κεντρική κονσόλα η γνωστή οθόνη αφής μεγέθους 8 ιντσών, η οποία περιλαμβάνει το σύστημα SYNC3. Οι χώροι κινούνται στα επίπεδα των συμβατικών εκδόσεων, ικανοποιώντας της ανάγκες μίας οικογένειας, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 456 λτ. (+80 λτ. το «έξυπνο» Megabox).

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

FORD : Η νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E έφτασε! Ανακαλύψτε την. Advertisement
FORD : Κέρδος 10euro με το on line ραντεβού στο δίκτυο Ford