Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Το μεγάλο Micra

    20/1/2020

    Ο τρόπος με τον οποίο προσομοιώνει τις σχέσεις και ρίχνει τις στροφές, σου δίνει την αίσθηση πως οδηγείς ένα τυπικό αυτόματο σασμάν και όχι CVT παλιάς κοπής. Ο συνδυασμός κιβωτίου και κινητήρα καταφέρνουν αρκετά τίμια νούμερα επιδόσεων, ολοκληρώνοντας τον οικονομικό αλλά και εύχρηστο χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκδοσης. Πιο συγκεκριμένα, το 0-100 έρχεται σε 12.2 δευτ., η τελική αγγίζει τα 177χλμ./ώρα, την ώρα που η πραγματική κατανάλωση του οχήματος δεν ξεπερνά τα 6.7 λτ./100χλμ.



    Ένα μικρομεσαίο στην μικρή κατηγορία
    Έχοντας ως μεγάλο σύμμαχο το ετοιμοπόλεμο κιβώτιο XTronic το οποίο παρέχει πολύ ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα), η συγκεκριμένη έκδοση του Micra έχει το πλήρες πακέτο. Φυσικά διατηρεί το γερό του πάτημα και τις αντιδράσεις μικρομεσαίου, την ώρα που ακόμα και στο πιο σκληρό μποτιλιάρισμα, είναι ξεκούραστο για τον οδηγό. Σε ανοικτό δρόμο είναι όντως ανεπηρέαστο από πλευρικές ριπές ανέμου με τον κινητήρα να μην ακούγεται ιδιαίτερα στην καμπίνα, την ώρα που εντός πόλης ξεδιπλώνει τα χαρίσματα του. Ευέλικτο λόγω των compact διαστάσεων του, εύκολο λόγω του κιβωτίου και ευχάριστο λόγω του αναβαθμισμένου infotainment έρχεται να προσφέρει όσα μπορεί (ίσως και λίγα παραπάνω) ένα μοντέρνο αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας.



    Συμπέρασμα
    Το συγκεκριμένο σύνολο αναβαθμίζει αρκετά το Micra, δίνοντας του επιπλέον αβαντάζ στον τομέα της κατανάλωσης και την ευελιξίας. Με τιμή από 15.350 ευρώ  δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο.

    Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει