Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

VW Golf 1.0 eTSI: Χαμηλή κατανάλωση και πλούσιος εξοπλισμός

Διαβάστηκε από 8567 αναγνώστες - 2/8/2021

Στην 8η γενιά του VW Golf, ο τρικύλινδρος TSI εξηλεκτρίστηκε και το ήπια υβριδικό σύστημα έρχεται να μειώσει κατανάλωση και ρύπους. Συνδυάζεται με το αυτόματο DSG 7 σχέσεων και αναμένεται να «πρωταγωνιστήσει» και πάλι στην κατηγορία του.

Το Volkswagen Golf κατείχε ανέκαθεν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών και στην 8η γενιά του έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Η γκάμα του είναι υπερπλήρης, με κινητήρες βενζίνης που λειτουργούν είτε αυτόνομα, είτε υποστηρικτικά από ήπια υβριδικά και Plug-In συστήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, η νέα γενιά του πετυχημένου γερμανικού μοντέλου μας συστήνεται με τον 1000άρη eTSI κινητήρα των 110 ίππων, ο οποίος «συνοδεύεται» από το αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Εξωτερικά, η σχεδίαση δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τη γνωστή φιλοσοφία του μοντέλου, με τα φωτιστικά σώματα να προσφέρουν έναν δυναμικό τόνο στο μοντέλο, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος. Ως προς τις διαστάσεις, υπάρχουν κάποιες διακυμάνσεις συγκριτικά με το παρελθόν, μιας και το ύψος έχει μειωθεί ελάχιστα, ενώ το μήκος έχει αυξηθεί κατά 26 χλστ., «φλερτάροντας» με τα 4,3 μέτρα. Μοναδικό στοιχείο που μαρτυρά ότι πρόκειται για μία εξηλεκτρισμένη έκδοση είναι το λογότυπο eTSI στο πίσω μέρος.



Εσωτερικό: Ευρύχωρο και ποιοτικό
Η πρώτη μας επαφή με το νέο Volkswagen Golf ήταν σε αυτοκίνητο δοκιμής που εξοπλιζόταν με το βασικό πακέτο εξοπλισμού «Life». Έτσι, το άμεσο συμπέρασμα είναι ότι από τον βασικό του εξοπλισμό προσφέρει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Πίσω από το τιμόνι, συναντάμε τα paddles για τις χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων του DSG, αλλά και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 10 ιντσών, «Digital cockpit Pro» το ονομάζουν οι Γερμανοί. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία τυπική οθόνη αφής μεγέθους 8,25 ιντσών για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών, ενώ απουσιάζουν πλήρως τα φυσικά κουμπιά, αφού ακόμα και για τη ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού υπάρχει πάνελ αφής και μία έξυπνα σχεδιασμένη μπάρα ακριβώς κάτω από την οθόνη. Η ποιότητα των υλικών διατηρείται στο υψηλό επίπεδο που έχει θέσει η γερμανική φίρμα, με τα πλαστικά να είναι ιδιαίτερα μαλακά στην υφή. Οι χώροι θα εξυπηρετήσουν με το παραπάνω μία πενταμελής οικογένεια, ενώ ο διαθέσιμος όγκος για τις αποσκευές αγγίζει τα 381 λτ.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε