Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Premium αύρα σε ένα λιτό και πρακτικό περιβάλλον

Διαβάστηκε από 40298 αναγνώστες - 5/11/2020

Η ευρύχωρη καμπίνα του Skoda Kamiq καταφέρνει να διατηρήσει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα σε νέες τεχνολογίες αλλά και πρακτικότητα για την καθημερινότητα. Με άλλα λόγια έχει τα πάντα, αλλά όλα είναι εύκολα προσβάσιμα και διαχειρίσιμα, χωρίς να σε «μπουκώνουν». Στην premium αύρα του εσωτερικού διακόσμου με τα μαλακά υλικά και τις περίτεχνες λεπτομέρειες, ξεχωρίζουν το ψηφιακό καντράν των 10.25 ιντσών, το τριάκτινο τιμόνι αλλά και η οθόνη των 8 ιντσών που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Το πρώτο, παρέχει στον οδηγό τις πληροφορίες που εκείνος θα επιλέξει να εμφανίζονται, όντας ενεργό από τα αντίστοιχα μπουτόν στο τιμόνι, ενώ η οθόνη στο ταμπλό είναι υπεύθυνη για την ψυχαγωγία και την εύκολη συνδεσιμότητα με όλα τα smartphones. Τέλος, η θέση οδήγησης παρέχει στον οδηγό πανοραμική θέα όσο τα καθίσματα προσφέρουν καλή πλευρική στήριξη αλλά και ξεκούραση στα πολύωρα ταξίδια.


 
Με 400 λτ. χώρο αποσκευών
Με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.651 χλστ. οι πίσω επιβάτες έχουν μεγάλο περιθώριο για τα γόνατα αλλά και τα κεφάλια, ενώ το πλάτος θα ικανοποιήσει και αυτό με τη σειρά του, όπως και οι δεκάδες αποθηκευτικοί χώροι των 26λτ. Highlight του Kamiq όμως αποτελεί ο χώρος αποσκευών των 400 λτ. ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.395 λτ.



Σου δίνει ότι χρειάζεσαι χωρίς να ξεφεύγει στην κατανάλωση
Το Kamiq της δοκιμής εξοπλίζεται με τον 1.000άρη TSI απόδοσης 116 ίππων και 200 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο 3κύλινδρο μοτέρ έχει ζωντάνια από τις χαμηλές στροφές, ενώ θα κρύψει την φύση του μέχρι και τα κόκκινα σημεία του στροφόμετρου. Συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, και πετυχαίνει μία αξιοζήλευτη ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις και κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, το 0-100 έρχεται σε 10.2 δευτ., η τελική ξεπερνά τα 190χλμ./ώρα ενώ η μέση πραγματική κατανάλωση κινείται σταθερά γύρω από τα 6.5 λτ./100χλμ.



¶νετο, ήσυχο και τρομερά ουδέτερο
Το Skoda Kamiq θα σε κερδίσει αρκετά γρήγορα, καθώς καταφέρνει να σου περάσει την αίσθηση πως οδηγείς πάνω σε ένα πολύ μαλακό χαλί. Παρά την μερικώς σφικτή ανάρτηση δεν θα ενοχληθείτε από κακοτεχνίες, ενώ οι αντιδράσεις του ακόμα και σε συνθήκες πίεσης παραμένουν ουδέτερες και καθόλου αγχωτικές. Προάγει μία φιλικότητα προς τον οδηγό ενώ το σχετικά ελαφρύ τιμόνι έχει καλή πληροφόρηση. Η συνολική εικόνα του αυτοκινήτου είναι παραπάνω από καλή και δείχνει το άλμα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Skoda. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ηχομόνωση που υπάρχει στην καμπίνα, ανεξαρτήτως από τα χιλιόμετρα με τα οποία κινείται το αυτοκίνητο, δημιουργώντας συνθήκες βιβλιοθήκης στο εσωτερικό.
 
Συμπέρασμα
Ελάχιστα αυτοκίνητα κατέχουν έναν τόσο πλήρη χαρακτήρα όπως αυτός του Kamiq. Όταν μάλιστα συνυπολογίζουμε και την πολύ καλή του τιμή που σπάει το φράγμα των 20.000 ευρώ, τότε έχουμε έναν πρωταγωνιστή.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει