Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το MG ZS EV μπορεί να διανύσει 440 χλμ. με μία φόρτιση
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το MG ZS EV μπορεί να διανύσει 440 χλμ. με μία φόρτιση

Διαβάστηκε από 7527 αναγνώστες - 12/4/2024

Το MG ZS EV που έχουμε στη διάθεσή μας εφοδιάζεται με τη μεγάλη μπαταρία των 72kWh, η οποία τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ 156 ίππων, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ηλεκτρική αυτονομία 440 χιλιόμετρα σε κύκλο WLTP. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, με normal τρόπο οδήγησης επαληθεύσαμε την εργοστασιακή τιμή, με αρωγό την έξυπνη λειτουργία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Στο τρίτο επίπεδο του ονομαζόμενου KERS, το αυτοκίνητο επιβραδύνει αισθητά όταν σηκώνουμε το πόδι μας από το δεξί πεντάλ και η χρήση του φρένου εντός πόλης απαιτείται μόνο για να φτάσουμε σε πλήρη ακινητοποίηση.



Η φόρτιση της μπαταρίας από 0 στο 100% με χρήση οικιακού wallbox ολοκληρώνεται σε σχεδόν 11 ώρες, ενώ με χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος ισχύος 93 kW η διαδικασία φόρτισης από 5 στο 80% ολοκληρώνεται σε 40 λεπτά.
Περνώντας στον τομέα των επιδόσεων, τα 100 χλμ/ώρα από στάση εμφανίζονται σε 8,6 δευτερόλεπτα, με την επιτάχυνση να σταματά στα 170 χλμ/ώρα. Η άμεση ροπή των 280 Nm του ηλεκτροκινητήρα έχει ως αποτέλεσμα το 0-50 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα.

Σελ.
1
Ηλεκτρικό MG ZS EV 156 PS: Με «όπλα» την αυτονομία και την τιμή
Σελ.
2
Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό MG ZS με τους 156 ίππους και τη μεγάλη μπαταρία
Σελ.
3
Το εσωτερικό του MG ZS EV είναι ποιοτικό και αντάξιο ακριβότερων οχημάτων
Σελ.
4
Το MG ZS EV μπορεί να διανύσει 440 χλμ. με μία φόρτιση
Σελ.
5
Το ηλεκτρικό MG ZS EV είναι άνετο στο δρόμο και έχει ουδέτερη οδική συμπεριφορά