Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το ηλεκτρικό MG ZS EV είναι άνετο στο δρόμο και έχει ουδέτερη οδική συμπεριφορά
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ηλεκτρικό MG ZS EV είναι άνετο στο δρόμο και έχει ουδέτερη οδική συμπεριφορά

Διαβάστηκε από 7529 αναγνώστες - 12/4/2024

Η ποιότητα κύλισης των βενζινοκίνητων MG ZS είναι υψηλή, κάτι που ισχύει και σε μεγαλύτερο βαθμό στο ηλεκτρικό μοντέλο. Η ανάρτηση εδώ είναι πιο σφικτή, ούτως ώστε να διαχειριστεί καλύτερα την κατά 400 κιλά αύξηση του βάρους, ωστόσο δεν έχουν γίνει θυσίες στον τομέα της άνεσης. Οι κακοτεχνίες του δρόμου απορροφώνται σωστά και οι κραδασμοί μένουν εκτός της καμπίνας. Η καλή ηχομόνωση σε συνδυασμό με την αθόρυβη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα έχουν ως αποτέλεσμα την ήσυχη μετακίνηση οδηγού και επιβατών.

Η τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα του οχήματος συμβάλλει στο χαμηλό κέντρο βάρους. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την πιο σφικτή ρύθμιση της ανάρτησης καταλαβαίνουμε πως το MG ZS EV έχει στιβαρό «πάτημα» στο δρόμο, κάτι που επαληθεύεται και στην πράξη, με τις κλίσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σε συνθήκες πίεσης, χωρίς όμως να προβληματίσουν. Το σύστημα διεύθυνσης είναι άμεσο και έχει καλή αίσθηση.
Η οδική συμπεριφορά είναι ουδέτερη και ασφαλής, και η υποστροφή κάνει την εμφάνισή της μόνο όταν το ο οδηγός κινηθεί υπέρ του δέοντος γρήγορα. Ακόμα και τότε όμως το αυτοκίνητο παραμένει προβλέψιμο.
 
Το MG ZS EV στην εισαγωγική έκδοση με τη μικρή μπαταρία 51 kWh και κινητήρα 177 ίππων κοστίζει 35.950 ευρώ, μια τιμή που με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» μειώνεται στα 27.950 ευρώ. Το μοντέλο της δοκιμής μας, που έχει τη μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 72 kWh και μοτέρ με 156 άλογα, κοστίζει 40.560 ευρώ, δηλαδή 32.650 ευρώ αν συνυπολογίσουμε την κρατική επιχορήγηση.



Στον βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε air condition, εμπρός-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, αισθητήρες παρκαρίσματος, camera οπισθοπορείας, LED φανάρια με αυτόματη μεγάλη σκάλα, αισθητήρα φωτός, θερμαινόμενα καθίσματα, cruise control, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, οθόνη 10,1 ιντσών για το σύστημα infotainment που περιλαμβάνει πλοήγηση, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, 6 αερόσακους, εργοστασιακό συναγερμό, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλού σημείου και προβολή των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων. Η εγγύηση της MG είναι 7ετής.


 

Το MG ZS EV έχει τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στις πωλήσεις των ηλεκτρικών

Το MG ZS στην ηλεκτρική του έκδοση εξακολουθεί να διαθέτει τις αρετές που είναι γνώριμες από τα βενζινοκίνητα μοντέλα, όπως η καλή ποιότητα κατασκευής, ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός, η άνεση στο δρόμο και η ευρυχωρία. Η μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας και η ακόμα υψηλότερη ποιότητα κύλισης, σε συνδυασμό με την καλή για τα δεδομένα των ηλεκτρικών τιμή σημαίνει πως το MG ZS EV αποτελεί μια ιδιαίτερα value for money πρόταση που θα καλύψει απροβλημάτιστα τις ανάγκες του μέσου οδηγού και έρχεται να κάνει την ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο προσιτή.
Τεχνικά χαρακτηριστικά* MG ZS EV Long Range 156 PS
Κινητήρας  
Tύπος Σύγχρονος Ηλεκτροκινητήρας Σταθερού Μαγνήτη
Τροφοδοσία Ρεύμα
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 156
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 280
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 1/αυτόματο/μπροστά
Start/Stop NAI
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 8,6
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 170
Βάρος με οδηγό (κιλά) 1.620
Κατανάλωση (kW./100 χλμ.)  
Μέση εργοστασιακή WLTP 17,8
Aυτονομία δοκιμής (χλμ.) 440
Χωρητικότητα μπαταρίας (kWh) 72
Πορτμπαγκάζ (λτ.) 448
Τιμή από (ευρώ) 32.650 (με επιδότηση)

Σελ.
1
Ηλεκτρικό MG ZS EV 156 PS: Με «όπλα» την αυτονομία και την τιμή
Σελ.
2
Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό MG ZS με τους 156 ίππους και τη μεγάλη μπαταρία
Σελ.
3
Το εσωτερικό του MG ZS EV είναι ποιοτικό και αντάξιο ακριβότερων οχημάτων
Σελ.
4
Το MG ZS EV μπορεί να διανύσει 440 χλμ. με μία φόρτιση
Σελ.
5
Το ηλεκτρικό MG ZS EV είναι άνετο στο δρόμο και έχει ουδέτερη οδική συμπεριφορά