Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έφτασαν: Όλα τα νέα Peugeot μέχρι το 2024

Διαβάστηκε από 5474 αναγνώστες - 16/7/2021

Η αρχή έγινε με το μικρομεσαίο Peugeot 308, η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Με χρονική αφετηρία το 2021 η γαλλική μάρκα ετοιμάζεται για μία ιδιαίτερα «ζεστή» τριετία ανανέωσης της γκάμας του. Ποιο είναι, όμως, το πλάνο της Peugeot μέχρι το 2024;

Οι ανοδικοί ρυθμοί πωλήσεων της Peugeot φαίνεται πως έχουν ανοίξει την... όρεξη των Γάλλων. Το come back ξεκίνησε με το νέο 208, το οποίο αν και μετρά μόλις δύο χρόνια κυκλοφορίας (2019) έχει γίνει ήδη best seller στην εγχώρια αγορά, σημειώνοντας υψηλές ταξινομήσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την διεύρυνση της γκάμας μοντέλων της, βέβαια, χρειάστηκε να περάσει μία διετία προτού έρθει το τρίτης γενιάς Peugeot 308. Αυτό δεν σημαίνει πως η Peugeot κατεβάζει... ρολά. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλα τα νέα «λιοντάρια» που θα έρθουν στις αγορές μέχρι το 2024.

Όπως ο... συγγενής Citroen C1, έτσι και για το Peugeot 108 δεν περιμένουμε να συνεχίσει η κυκλοφορία.

Όπως ο... συγγενής Citroen C1, έτσι και για το Peugeot 108 δεν περιμένουμε να συνεχίσει η κυκλοφορία.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
«Τελειώνει» το Peugeot 108
Η πρώτη σημαντική εξέλιξη στην γκάμα της Peugeot αφορά το «τέλος εποχής» για ένα εμβληματικό μοντέλο. Στα πρότυπα του «συγγενικού» του, Citroen C1, το αυτοκίνητο πόλης Peugeot 108 δεν θα έχει διαδοχή. Ο Όμιλος Stellantis θεωρεί πως τα δύο γαλλικά supermini δεν αποφέρουν έσοδα στην εταιρεία, για αυτό και εστιάζει περισσότερο στο city-car Fiat Panda.
 
Crossover έκδοση 308 το 2022
Πριν από μερικούς μήνες, τον περασμένο Μάρτιο, παρουσιάστηκε το νέο Peugeot 308. Με πιο επιθετικό σχεδιασμό, vintage έμβλημα και Plug-in υβριδικούς κινητήρες το δημοφιλές μικρομεσαίο συνεχίζει το εμπορικό «ταξίδι» του και ως station wagon. Προς την κατεύθυνση αυτή η Peugeot σκέφτεται να λανσάρει μία πιο μοντέρνα έκδοση αμαξώματος crossover-sedan ή crossover coupe για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την δυναμική του. Εφόσον δούμε κάτι τέτοιο, θα έχουμε ένα μοντέλο με μήκος περίπου 4,5 μέτρα το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπο με το Renault Arkana. Το νέο... 4008 ή 308 X Cross αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά, ενώ το εμπορικό λανσάρισμά της έκδοσης θα γίνει στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.
 
Το 2023 έρχεται το ανανεωμένο Peugeot 208
Αναφέραμε νωρίτερα πως το 2ης γενιάς Peugeot 208 έχει κερδίσει τις αγορές τόσο ως συμβατικό όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο (e-208). Το γαλλικό best seller για το 2020 συνεχίζει την κυκλοφορία του και η ανανέωση του θα γίνει το καλοκαίρι του 2023. Δεδομένης της εμπορικής επιτυχίας του η Peugeot θα πραγματοποιήσει περιορισμένες αισθητικές επεμβάσεις στο facelift μοντέλο. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε μία σπορ έκδοση PSE ισχύος 170 ή 220 ίππων.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε