Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με μήκος μόλις 4,1 μέτρα καταφέρνει να έχει την απαραίτητη SUV αίσθηση.

Δοκιμάζουμε το νέο Kona με τον 1.0 T-GDI κινητήρα

Διαβάστηκε από 20058 αναγνώστες - 19/4/2018

Έχει το μήκος σημασία όταν το ζητούμενο είναι το ύψος; Το νέο μικρό SUV της Hyundai έχει μήκος μόλις 4,1 μέτρα αλλά καταφέρνει να έχει την απαραίτητη SUV αίσθηση μιας και ο οδηγός και οι συνεπιβάτες κάθονται ψηλά.

To νέο Kona είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε γιατί τα μικρά SUV πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι. Έχοντας τις διαστάσεις ενός Polo και παρότι είναι προσθιοκίνητο καταφέρνει να έχει μυώδης σχεδίαση, να νομίζεις ότι είναι τετρακίνητο και φυσικά κάθεσαι ψηλότερα από ένα μικρό ή μικρομεσαίο. Στο Kona, απολαμβάνει ο οδηγός την πολυπόθητη αίσθηση υπεροχής που σου δίνουν αυτού του είδους αυτοκίνητα. 
Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Kona με τον 1.0 T-GDI βενζίνης που αποδίδει 120 ίππους και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ας το ερευνήσουμε.

Με συναρπαστική σχεδίαση
Τα μικρά SUV είναι η νέα hot κατηγορία με την οποία ασχολούνται όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. Με το Kona, η Hyundai μας δίνει τη δική της εκδοχή για το πως πρέπει να είναι ένα SUV με μέγεθος που το κατατάσσει στην κατηγορία B. Ενώ θα διατίθεται παράλληλα με το i20 Active, το Kona που βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα, δίνει σε εμφάνιση το κάτι παραπάνω. Αυτό που ζητάει ο υποψήφιος αγοραστής μοντέλου της κατηγορίας που γνωρίζει μεγάλη άνθηση τον τελευταίο καιρό. Το Kona, ακολουθεί την τάση και προβάλλεται ως πιο δυναμικό και τολμηρό σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνισή του. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι χωρισμένα στα τρία, στα πρότυπα του Nissan Juke, ενώ από πάνω τους εδράζονται τα LED φώτα ημέρας και τα φλας. Οι πλαστικοί θόλοι που πλαισιώνουν τους τροχούς, τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου της Hyundai με τρόπο που συνηθίζεται είναι η αλήθεια, στα SUV. Επιπρόσθετα, για να προσεγγίσουν και τους πιο τολμηρούς αγοραστές, οι σχεδιαστές της Hyundai προσφέρουν διχρωμία στο αμάξωμα αλλά και σε αυτά τα πλαστικά για τα οποία ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ γκρι και μαύρου, για να γίνει ακόμα πιο εξωστρεφές συνολικά το νέο Kona. Και αυτό όμως είναι κάτι που συνηθίζεται στην κατηγορία και το έχουμε δεί, τόσο στο Renault Captur και στο Audi Q2, όσο και στο πιο πρόσφατο Opel Crossland X. Οι τροχοί με τους οποίους εφοδιάζεται το Kona έχουν διάμετρο έως 18 ιντσών και σε αυτή την περίπτωση το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Οι μεγάλοι τροχοί, σε συνδυασμό με τις διαστάσεις του αμαξώματος που το τοποθετούν στη μικρή κατηγορία, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που βγάζει μοναδικό δυναμισμό. Το μήκος του Kona είναι 4,16 μέτρα, το πλάτος του είναι 1,80 μέτρα και το ύψος 1,55 μέτρα. Το μήκος του μεταξονίου, είναι 2,60 μέτρα και με δεδομένο πως οι πρόβολοι εμπρός και πίσω είναι αρκετά μικροί -ειδικά ο πίσω- το Kona δημιουργεί προσδοκίες για καλούς χώρους επιβατών και αποσκευών. Με δεδομένο πως το «αδερφό» Kia Stonic παρουσιάστηκε και κέρδισε τις εντυπώσεις στον τομέα των χώρων, ανάλογη θα είναι και η εικόνα από το Hyundai Kona. 
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χαμογελάσεις ερευνώντας τον νέο παίχτη στην κατηγορία των μικρών SUV. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις