Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Hyundai Kona Electric: Sport SUV με 449χλμ. αυτονομίας

Διαβάστηκε από 35278 αναγνώστες - 21/9/2020

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Hyundai Kona αποδεικνύει έμπρακτα πως η ηλεκτροκίνηση κάθε άλλο παρά βαρετή είναι. Απολαύστε σπορ επιτάχυνση και ηλεκτρική αυτονομία έως 449χλμ. με μία φόρτιση 54 λεπτών.

Ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Hyundai Kona αποτελεί ένα πλήρως hi-tech σύνολο που κατάφερε να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια υπήρχαν μέχρι σήμερα γύρω από την ηλεκτροκίνηση, και να προσφέρει το πιο ενδιαφέρον σύνολο. Αυτό είναι που το κάνει και να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, καθώς τα συστατικά στοιχεία του συστήματος ηλεκτροκίνησης έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να προσφέρουν άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά και πρακτική αυτονομία για τις καθημερινές διαδρομές.



Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μπαταρία πολυμερών ιόντων λιθίου με χαμηλότερη ευαισθησία μνήμης, καταφέρνει να προσφέρει αισθητά καλύτερες επιδόσεις από τον ανταγωνισμό.  Διατίθεται σε δύο εκδόσεις: την έκδοση 39,2 kWh (135 ίπποι) με αυτονομία έως 305 χλμ. και την έκδοση 64 kWh (204 ίπποι) που προσφέρει αυτονομία μέχρι 449 χλμ. με τις επιδόσεις του να εντυπωσιάζουν καθώς διατηρούν ένα άκρως σπορτίφ προφίλ. Με το 0-100 να έρχεται σε 7.6 δευτ.και την τελική να φτάνει μέχρι και τα 170χλμ./ώρα, είναι ξεκάθαρο πως το νέο Kona αποτελεί ένα μοντέλο που δεν περιορίζει τις ικανότητες αλλά και τις ανάγκες του οδηγού, καθώς διαθέτει τόσο επιλογή Sport όσο και Eco.

Με κατανάλωση στα 14.3kWh απαιτεί μόλις 4 ευρώ τα 100χλμ. σε αντίθεση με τα 12 ευρώ της βενζινοκίνητης έκδοσης!

Με 4 διαφορετικούς τρόπους φόρτισης
  • Ταχεία φόρτιση: Μπορείτε σε μόλις 45 λεπτά επιτύχετε έως και 80% φόρτισης του οχήματος σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC).
  • Οικιακός σταθμός φόρτισης: Ο χρόνος φόρτισης ανά 7,2kW είναι σε 6 ώρες και δέκα λεπτά για τη μπαταρία 39kWh / 9 ώρες και 35 λεπτά για την 64 kWh.
  • Οικιακό καλώδιο φόρτισης: Το καλώδιο ICCB συνδέεται σε μία συμβατική πρίζα τοίχου. Χρόνος φόρτισης 19 ώρες για τη μπαταρία 39kWh / 31 ώρες για την 64 kWh
  • Ένα καλώδιο φόρτισης συνδέει το νέο Kona Electric σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC). Το καλώδιο αυτό χρησιμοποιείται για σύνδεση και σε οικιακό επιτοίχιο φορτιστή.



Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε όμως πως και κατά την οδήγηση του, το νέο Kona electric διαθέτει και έξυπνη αναγεννητική πέδηση, η οποία χρησιμοποιεί τον αισθητήρα ραντάρ για αυτόματο έλεγχο του επιπέδου ανάκτησης ενέργειας σύμφωνα με προπορευόμενα οχήματα. Με άλλα λόγια, η αυτονομία του μπορεί να αυξηθεί εάν βρεθείτε σε συνθήκες συχνού φρεναρίσματος.



Χωρίς άγχος για το σημείο φόρτισης μέσω των LIVE Services
Η δωρεάν συνδρομή στις υπηρεσίες LIVE Services σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικές με σταθμούς φόρτισης EV, χώρους στάθμευσης σε δρόμο και πάρκινγκ και το δίκτυο εμπόρων της Hyundai . Επιπλέον, παρέχει δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιήσεις για κάμερες ταχύτητας, αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POI) online και πρόγνωση καιρού.
 
Αποκτήστε το νέο ηλεκτρικό Hyundai Kona από 36.990 ευρώ, μαζί με 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Δείτε κάθε πτυχή του μοντέλου εδώ.

Ανακαλύψτε όλες τις τεχνολογίες ψυχαγωγίας - ασφάλειας, αλλά και τις οδηγικές του ικανότητες.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις