Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Hyundai Kona Hybrid: Fun to drive με 141 PS και 3.9λτ./100χλμ.

Διαβάστηκε από 126055 αναγνώστες - 10/7/2020

Η Hyundai κάνει τεχνολογικό και μηχανολογικό all in στο νέο υβριδικό Kona και προσφέρει το πληρέστερο υβριδικό SUV της αγοράς. Με σπορ εμφάνιση, 141 ίππους και κατανάλωση στα 3.9λτ./100χλμ., η υβριδική τεχνολογία γίνεται fun to drive και πιο αξιόπιστη από ποτέ με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Το Kona κατάφερε να ταράξει συθέμελα την κατηγορία των SUV καθώς με τον ερχομό του απέδειξε πως δεν χρειάζεται να θυσιάσεις κάποιον τομέα για να κερδίσεις σε κάποιον άλλο. Εμφάνιση; Τέσσερις πρωτιές σε διαφορετικούς διεθνείς σχεδιαστικούς θεσμούς. Επιδόσεις; Συνδυαστική ισχύς 141 ίππων με ροπή στα 265 Nm. Οικονομία; Μέση κατανάλωση στα 3.9λτ./100χλμ. με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης και αυτόματης φόρτισης κατά την πέδηση.  Ας δούμε αναλυτικά έναν – έναν τους λόγους που το νέο υβριδικό Kona είναι το απόλυτο SUV.
 
Βραβευμένο design και διαστάσεις που τα καθιστούν εξίσου ευέλικτο και ευρύχωρο

Το Kona πετυχαίνει αισθητική ισορροπία, διατηρώντας δυναμισμό χωρίς να γίνεται εκκεντρικό και «φορτωμένο» οπτικά. Ένα επιβλητικό αλλά και μοντέρνο σύνολο που «γεμίζουν» οι καμπύλες σε φτερά, αλλά και τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά, ενώ εκτός από το αντίστοιχο λογότυπο, τίποτα δεν μαρτυρά την υβριδική του φύση. Εξίσου μοντέρνα και μοναδική είναι και η εικόνα του εσωτερικού, η οποία είναι εντυπωσιακά φωτεινή και σύγχρονη. Οθόνη αφής έως και 10.25 ίντσες για την ψυχαγωγία σας αλλά και πίνακας οργάνων που σας ενημερώνει συνεχώς για την κατάσταση του ηλεκτροκινητήρα και όχι μόνο. Οι υπεύθυνοι της κορεάτικης εταιρίας τοποθέτησαν την μπαταρία του υβριδικού συστήματος κάτω από τα καθίσματα καταφέρνοντας να αφήσουν ανεπηρέαστους τους χώρους. Έτσι το 2.600 χλστ. μεταξόνιο παρέχει ιδανικούς χώρους για 4 επιβάτες, ενώ το ιδιαίτερα μεγάλο πλάτος δίνει το δικαίωμα της φιλοξενίας και ενός πέμπτου επιβάτη, με το πορτ-παγκάζ των 361λτ. να ολοκληρώνει το εντυπωσιακό προφίλ του.
 


Εξαιρετική συνεργασία κινητήρα - κιβωτίου που δίνει τον απόλυτο έλεγχο στον οδηγό 

Η συνεργασία του γνωστού ατμοσφαιρικού κινητήρα 1.6 GDI 105 ίππων, με έναν ηλεκτροκινητήρα 43.5 ίππων, πετυχαίνει ένα ασύγκριτα αποδοτικό αλλά και οικονομικό σύνολο του οποίου η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 141 ίππους και 256 Nm ροπής. Ο δεύτερος, χρησιμοποιεί μία μπαταρία υψηλής τάσης με χωρητικότητα 1.56 kWh και ουσιαστικά είναι υπεύθυνος για την κίνηση του οχήματος στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά διαθέτει και επικουρικό ρόλο στον βενζινοκινητήρα όταν απαιτείται περισσότερη δύναμη. Αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας των άνωθεν κινητήρων με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι η πραγματική μέση κατανάλωση των 4.3λτ./100χλμ. (ακόμα και 3.3λτ./100χλμ. σε αστική και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση)  την ώρα που το 0-100 έρχεται σε 10.4 δευτ.



Οι 5 λόγοι που το Kona Hybrid αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία
  • Διαθέτει εντυπωσιακή για τα δεδομένα της υβριδικής κατηγορίας συνδυαστική ροπή στα 265 Nm ροπής αλλά και ειδικά paddles στο τιμόνι για χειροκίνητη αλλαγή.
  • 45% χαμηλότερη κατανάλωση από μικρούς turbo κινητήρες εντός πόλης, όπου το KONAHybrid ενεργοποιεί εκτεταμένα την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση.
  • Η υβριδική μπαταρία του είναι τελευταίας τεχνολογίας ιόντων λιθίου με υψηλή αξιοπιστία, ενώ καλύπτεται από την κορυφαία στην κατηγορία με Εργοστασιακή Πανευρωπαϊκή Εγγύηση 8 ετών.
  • Ξεκουράζει με τις προηγμένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης, αλλά και με την κορυφαία πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi-link).
  • Κόστος απόκτησης από 23.590 ευρώ με υπερπλούσιο εξοπλισμό, χαμηλό κόστος συντήρησης και 5 έτη εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων.
 
 
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις