Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μετατρέποντας την υβριδική τεχνολογία σε fun to drive εμπειρία

Διαβάστηκε από 126076 αναγνώστες - 10/7/2020

Από 23.590 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό και Predict Uphill - Downhill
Η βασική έκδοση του Kona Hybrid ακούει στο όνομα Premium και θα καλύψει πολλές παραπάνω από τις βασικές απαιτήσεις. Η λίστα εξοπλισμού είναι εντυπωσιακή με κυριότερες προσθήκες το πακέτο ασφαλείας SmartSense το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων, αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης, σύστημα διατήρησης λωρίδας, hill assist, cruise control, αυτόματο κλιματισμό κάμερα οπισθοπορείας και πλήρη συνδεσιμότητα. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Hyundai διατηρεί υψηλά τα επίπεδα και τις δυνατότητες customization, επιτρέποντας στον αγοραστή να διαλέξει ανάμεσα σε τεράστια παλέτα χρωμάτων και διχρωμίας. 



Predict Uphill & Downdhill
Όταν επίκειται μία ανηφόρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, και η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλή, το νέο KONA Hybrid αυξάνει ελαφρώς τη λειτουργία του κινητήρα για προ-φόρτιση της μπαταρίας πριν από το ανηφορικό τμήμα. Αυτό διασφαλίζει ότι ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να υποστηρίξει την ανηφορική διαδρομή και ελαχιστοποιεί τη μη αποδοτική λειτουργία του βενζινοκινητήρα σε επικλινείς διαδρομές,  βελτιστοποιώντας την απόδοση καυσίμου. Αντίστοιχα, Εάν η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, το νέο KONA Hybrid αυξάνει το επίπεδο χρήσης της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα πριν από μία κατηφόρα για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου. Στη συνέχεια, η ηλεκτρική ενέργεια ανακτάται στην κατηφόρα μέσω αναγεννητικής πέδησης.
 
 

Μετατρέποντας την υβριδική τεχνολογία σε fun to drive εμπειρία
Το Kona Hybrid έχει καταφέρει να εξαφανίσει την μικρή αδράνεια που παρουσιάζουν οι περισσότερες υβριδικές προτάσεις της αγοράς. Έτσι καταφέρνει να είναι άκρως ζωηρό και άμεσο δίνοντας στον οδηγό την άνεση να κινηθεί χωρίς άγχος έχοντας ένα πεντάλ γκαζιού άμεσα υπάκουο. Χρησιμοποιώντας στον πίσω άξονα ανάρτηδη πολλαπλών συνδέσμων καταφέρνει και να διαχειριστεί το επιπλέον βάρος της μπαταρίας αλλά και να παρέχει καλά επίπεδα άνεσης, διατηρώντας τις κλίσεις σε πολύ καλά επίπεδα. Το μοντέλο διαθέτει και Sport πρόγραμμα παραμετροποίησης της οδήγησης το οποίο παρέχει το σύνολο της ισχύος διαθέσιμο στον οδηγό, εάν θέλει να κινηθεί απόλυτα σβέλτα και αφήνοντας για λίγο σε δεύτερη μοίρα την κατανάλωση.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει