Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Με έκδοση CNG βιομεθανίου τα facelift SEAT Ibiza και Arona

16/7/2021

Το οικολογικό της προφίλ ενισχύει η SEAT μέσω των ανανεωμένων Ibiza και Arona τα οποία έχουν και έκδοση CNG με βιομεθάνιο. Ποιες οι αναβαθμίσεις τους σε σχεδιασμό και τεχνολογίες;

Σε ριζική ανανέωση στην γκάμα των μοντέλων της στην «Β» κατηγορία προχώρησε μέσα στο 2022 η SEAT. Η ισπανική μάρκα προχώρησε στο φρεσκάρισμα του δημοφιλούς 5ης γενιάς SEAT Ibiza, την ώρα που παρουσίασε και το facelift B-SUV SEAT Arona το οποίο μετρά μόλις τέσσερα χρόνια «ζωής».

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Όπως αναμενόταν, οι αισθητικές επεμβάσεις αφορούν τον εξωτερικό σχεδιασμό και την διακόσμηση της καμπίνας των δύο μοντέλων, την ώρα που σαφής είναι και η ποιοτική αναβάθμιση στις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας. Παράλληλα, βελτιωμένοι είναι οι κινητήρες των Ibiza και Arona, με highlight την έκδοση φυσικού αερίου (CNG) με το ανανεώσιμο καύσιμο βιομεθάνιο. Πάμε να θυμηθούμε συνοπτικά τι καινούργιο φέρνουν τα facelift SEAT Ibiza και Arona.

Γραμμένο «στο χέρι» σε καλλιγραφικό στυλ είναι το όνομα SEAT, ενώ επίσης υπάρχουν τρία νέα σχέδια για τις ζάντες.

Γραμμένο «στο χέρι» σε καλλιγραφικό στυλ είναι το όνομα SEAT, ενώ επίσης υπάρχουν τρία νέα σχέδια για τις ζάντες.

 
Στάνταρ οι LED προβολείς, μεγαλύτερη η οθόνη του infotainment
Στον εξωτερικό σχεδιασμό τους τα δύο μοντέλα είναι προσεκτικά ανανεωμένα, με σημείο αναφοράς την στάνταρ, πλέον, LED τεχνολογία στα φώτα. Μάλιστα, στις πιο ακριβές εκδόσεις οι προβολείς είναι full-LED για καλύτερη ορατότητα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Εκτός των παραπάνω, υπάρχουν και νέες αποχρώσεις του μπλε στην χρωματική παλέτα του αμαξώματος (Sapphire Blue και Asphalt Blue), γραμμένο «στο χέρι» σε καλλιγραφικό στυλ το όνομα SEAT, καθώς τρία νέα σχέδια για τις ζάντες. Σε επιμέρους αλλαγές, στο Ibiza βλέπει το έμβλημα της SEAT να έχει φινίρισμα σε δύο τόνους χρωμίου μπροστά και πίσω. Στο ανανεωμένο Arona, απεναντίας, υπάρχουν επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και διαφορετική ανά έκδοση γρίλια.
 
Περνώντας στο εσωτερικό των δύο SEAT υπάρχει μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment σε σχέση με πριν με την στάνταρ να έχει μέγεθος 8,25 ίντσες και την προαιρετική 9,2 ίντσες. Μάλιστα, σύμφωνα με την μάρκα είναι περισσότερο ασφαλής και εργονομική καθώς αιωρείται πιο ψηλά προς τον οδηγό ο οποίος δεν χρειάζεται να τραβά τα μάτια του από το οδόστρωμα. Η οθόνη υποστηρίζει υπηρεσίες ασύρματης σύνδεσης Android Auto και CarPlay, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit 10,25 ιντσών.

Στην διακόσμηση της καμπίνας εντυπωσιάζουν το πιο μαλακό υλικό στο ταμπλό, το νέας σχεδίασης τιμόνι με δέρμα Nappa (στον βασικό εξοπλισμό στις περισσότερες εκδόσεις), οι νέας σχεδίασης αεραγωγοί και ο LED εσωτερικός φωτισμός.

Στο εσωτερικό των δύο SEAT υπάρχει μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment σε σχέση με πριν με την στάνταρ να έχει μέγεθος 8,25 ίντσες και την προαιρετική 9,2 ίντσες

Στο εσωτερικό των δύο SEAT υπάρχει μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment σε σχέση με πριν με την στάνταρ να έχει μέγεθος 8,25 ίντσες και την προαιρετική 9,2 ίντσες

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε