Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μοντέλα της μικρής κατηγορίας με αυτόματο κιβώτιο

Διαβάστηκε από 53109 αναγνώστες - 28/1/2019

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε το παρελθόν και να χαρούμε επιτέλους την άνεση που προσφέρουν τα αυτόματα κιβώτια που κάνουν τα μικρά μοντέλα πιο άνετα και εύχρηστα από ποτέ.

Με πάνω από 7 εκ. Έλληνες να κινούνται καθημερινά μέσα σε μεγάλες πόλεις, καταλαβαίνετε πως η κατηγορία των μικρών είναι στα πάνω της. Φυσικά δεν μιλάμε για τα μικρά προ 20ετίας που έσβηνες το a/c για να προσπεράσεις, μα για δυνατά αυτοκίνητα που διατηρούν τις compact διαστάσεις τους και είναι το απόλυτο εργαλείο πόλης. Για το παρκινγκ έχουν κάμερα οπισθοπορείας, για τα φανάρια Start Stop ενώ για προσπεράσεις έχουν μπόλικη ροπή. Τι γίνεται όμως με το αιώνιο και καθημερινό σπάσιμο νεύρων του σταμάτα ξεκίνα, 1η – 2α και άντε πάλι από την αρχή;

Αρχικά να πούμε δύο λόγια για αυτόματα κιβώτια που κυκλοφορούν στην αγορά:

• Κλασικό αυτόματο κιβώτιο: Πρόκειται για το πρώτο χρονολογικά και την βάση για την δημιουργία των υπολοίπων.  Αξιόπιστο, ακούει τις εντολές του οδηγού, ευθύνεται όμως για αυξημένη κατανάλωση και πιο χλιαρές επιδόσεις.

• CVT: Το κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης εκπροσωπεί μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και λειτουργεί ακριβώς όπως ένα σκούτερ. Χαρακτηριστικά του, η απλή κατασκευή, το χαμηλό κόστος, η αργή απόκριση και έντονο βουητό.

• Μηχανικό αυτοματοποιημένο: Σε αυτό υπάρχει συμπλέκτης, μα την σύμπλεξη-αποσύμπλεξη αναλαμβάνει ένας ιδιαίτερος μηχανισμός. Αξιόπιστο, δεν επηρεάζει την κατανάλωση αλλά κάνει αργές αλλαγές.

• Διπλού συμπλέκτη: Ταχύτατες αλλαγές σχέσεων με συνεχή παροχή δύναμης και καλύτερες τιμές κατανάλωσης.  Πολύπλοκο όμως και ακριβό αλλά προτιμάται.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις