Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΟΔΗΓΟΥΜΕ: Peugeot E-Legend

Διαβάστηκε από 74412 αναγνώστες - 3/8/2019

Οδηγούμε σε αποκλειστικότητα το πρωτότυπο Peugeot E-Legend, και δοκιμάζουμε την αυτόνομη οδήγηση μέσα από τη σχεδιαστική ματιά ενός αειθαλούς μοντέλου.

Το ταχύμετρο δείχνει 16 χλμ./ώρα και μένουν ακόμα 30 μέτρα μέχρι τον τοίχο. Έξω οι άνθρωποι της Peugeot που παρακολουθούν, έχουν αρχίσει και ιδρώνουν από αγωνία, καθώς για πρώτη φορά δεν κατευθύνουν οι ίδιοι από μακριά το showcar, αλλά έχουν αφήσει τον έλεγχο σε μένα. Την κρίσιμη στιγμή το E-Legend σβήνει και με 15 μέτρα να υπολείπονται, πατάω απότομα το πεντάλ, αφού τα φρένα λειτουργούν και έτσι. Στην αρχή, θέλαμε να κάνουμε μια διαδρομή, δείχνοντας παράλληλα την εικόνα από το εσωτερικό, αλλά οι άνθρωποι της Peugeot, έχουν διαφορετική άποψη…



"Όχι, δεν το θέλουμε αυτό", λέει ο Matthias Hossann, επικεφαλής των αυτοκινήτων σε μορφή project. Αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγείται αυτόνομα στο επίπεδο 4, δίνει άσχημη εικόνα αν ελέγχεται εξ αποστάσεως σαν να έχει ένα μακρύ ηλεκτρονικό λουρί. Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι εδώ. Ακόμα και αν πρόκειται για αυτόνομη οδήγηση, με καινούργιες ηλεκτρικές μονάδες και εξαιρετικά υλικά, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν ρισκάρουν να τα δοκιμάζουν σε ακριβά εξωτικά αυτοκίνητα που μπορεί να κοστίσουν εκατομμύρια σε περίπτωση ατυχήματος. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις