Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέα BMW Σειρά 3 Touring

12/6/2019

32 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της, η BMW Σειρά 3 Touring παρουσιάζει την έκτη γενιά της wagon έκδοσης της. Δείτε εδώ την αναλυτική της παρουσίαση..

Όπως αναφέρει η μάρκα, η νέα BMW Σειρά 3 Touring έχει κερδίσει σε μήκος κατά 8 εκατοστά σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, με το συνολικό της μήκος να ανέρχεται στα 4.71 μέτρα. Το πλάτος έχει με τη σειρά του μεγαλώσει κατά 2 εκατοστά, όπως και το μεταξόνιο το οποίο έχει επιμηκυνθεί κατά 4 εκατοστά.


 
Στο εξωτερικό μέρος, η μεγάλη μάσκα «νεφρών» πλαισιώνεται από προβολείς LED ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, ενώ στο προαιρετικό κατάλογο βρίσκονται τα επίσης LED φώτα ομίχλης. Οι μεταλλικές ράγες οροφής έρχονται σε συνδυασμό με το πλαίσιο των παραθύρων , ενώ το πλαϊνό μέρος οδηγεί στο πίσω όπου στη μέση εδρεύουν τα «σκοτεινά» φωτιστικά σώματα LED, στο κάτω μέρος οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ στο πάνω μία μικρή αεροτομή.



Στο εσωτερικό η μάρκα αναφέρει πως τα επανασχεδιασμένα καθίσματα αποσκοπούν στην ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Στις μπροστά θέσεις ο χώρος των ώμων έχει μεγαλώσει, ενώ γενικά υπάρχει περισσότερος χώρος για όλους τους επιβαίνοντες. Αξίζει να σημειωθεί πως το πίσω κάθισμα μπορεί να φιλοξενήσει τρία παιδικά καθίσματα, τα δύο από τα οποία μπορούν να ασφαλιστούν σε βάσεις ISOFIX.


 
Η πόρτα του χώρου αποσκευών της νέας BMW Σειρά 3 Touring έχει τη δυνατότητα να ανοίγει αυτόματα, ενώ η χωρητικότητα του έχει μεγαλώσει στα 1.510 λίτρα (με τα πίσω καθίσματα πεσμένα), έχοντας επωφεληθεί από την αύξηση του πλάτους κατά 11,2 εκατοστά. Μεγαλύτερο είναι και το πίσω τζάμι.  
Περνώντας στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων, τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις μονάδες ντίζελ θα διατίθενται από την κυκλοφορία της νέας BMW Σειράς 3 Touring ή μερικές εβδομάδες αργότερα. Η γκάμα περιλαμβάνει ένα ζευγάρι τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων 2.0 λίτρων με ισχύ 184 ίππων στην BMW 320i Touring και 258 ίππων στην 330i. Ένας πεντακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 3.0 λίτρων ισχύς 265 ίππων είναι παρών στην 330d xDrive Touring, ενώ δύο τετρακύλινδροι πετρελαιοκινητήρες απόδοσης 150 και 190 ίππων αποτελούν τις «καρδιές» των 318d Touring και 320d Touring. Τέλος στην πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης (M340i xDrive) ένα 3.0 λίτρων 6κύλινδρο μοτέρ προσφέρει 369 ίππους. Το 2020 στη γκάμα θα προστεθεί ένα plug-in υβριδικό μοντέλο.      
Οι τετρακύλινδροι κινητήρες ντίζελ των 318d Touring και BMW 320d Touring συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή 8άρι αυτόματο (προαιρετικά), ενώ όλοι οι υπόλοιποι αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο.
H BMW υποστηρίζει πως αύξησε την ακαμψία του αμαξώματος κατά περίπου 25%, ενώ το αυτοκίνητο είναι περίπου 22 κιλά πιο ελαφρύ από το προηγούμενο.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις