Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μοναδική εμπειρία οδήγησης με το i-Cockpit

Διαβάστηκε από 32964 αναγνώστες - 5/11/2020

Ανοίγοντας την πόρτα και περνώντας στο εσωτερικό του νέου 2008, αντικρύζεις την ποιότητα και την τεχνολογία που θέλεις να απολαμβάνεις κάθε μέρα. Το νέο 2008 υιοθετεί την πιο πρόσφατη εκδοχή του i-Cockpit με τον τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αποτελεί τον πρωταγωνιστή των αλλαγών, να δεσπόζει πάνω από το μικρό, τετραγωνισμένο τιμόνι της Peugeot.



Γενικότερα, οι Γάλλοι σχεδιαστές έχουν υιοθετήσει ένα μοτίβο δύο επιπέδων στο μικρό SUV που δίνει την αίσθηση ευρυχωρίας στους επιβάτες μπροστά, ενώ θυμίζει εν πολλοίς την καμπίνα του νέου 208. Η διάταξη παραμένει γνώριμη, με μια η κομψή οθόνη infotainment και από κάτω δύο σειρές με διακόπτες αφής οι οποίοι αποτελούν και συντομεύσεις για τα βασικές λειτουργίες (ήχο, πλοήγηση, τηλέφωνο κλπ.), ενώ χαμηλότερα υπάρχει χώρος για το smartphone και δύο θύρες USB. Στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο, ο κομψός μοχλός εντείνει τις premium διαθέσεις αυτής της νέας γενιάς των μοντέλων Peugeot.

Στον τομέα της ποιότητα, οι premium προδιαγραφές είναι ευδιάκριτες. Μπόλικο μαλακό υλικό στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, ακόμα και πάνω στο πάνω μέρος των θυρών, κάνει ξεκάθαρη την προσεγμένη δουλειά.



Οι αλλαγές σε διαστάσεις και αναλογίες σε σχέση με το 208, αλλά και με τον προκάτοχό του, εξασφάλισαν καλύτερη εικόνα του μοντέλου σε ό,τι αφορά τα χωροταξικά κριτήρια. Τόσο ο χώρος για τα κεφάλια, όσο και για τα πόδια είναι σε επίπεδα μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ βελτιωμένο είναι και το πλάτος, οπότε δύο, ίσως και τρεις, ενήλικοι επιβάτες θα τακτοποιηθούν άνετα στο πίσω κάθισμα. Το νέο 2008 είναι σε θέση να φέρει εις πέρας τις οικογενειακές υποχρεώσεις, χάρη στη δυνατή αναβάθμιση στο πορτ-μπαγκάζ, το οποίο παίρνει μια ώθηση 24 λίτρων και ανεβαίνει πλέον στα 434 λίτρα, έχοντας απόλυτα κανονικό σχήμα, πρακτικό διπλό πάτωμα και έξυπνα διαμορφωμένες θήκες δεξιά και αριστερά.