Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Μοντέρνο και Αξιόπιστο

    4/7/2019

    Ακρως νεανικός και μοντέρνος είναι ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου Ignis, το οποίο έχει ανέβει επίπεδο και ποιοτικά αλλά και χωροταξικά. Πιο συγκεκριμένα το μάτι κεντρίζει αρχικά η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και στη συνέχεια ο μοντέρνος και γεμάτος χρώματα πίνακας οργάνων, παρά την αναλογική φύση του. Στην πλούσια έκδοση δοκιμής GLX, χερούλια και βάση επιλογέα είναι σε πορτοκαλί χρώμα, «ανοίγοντας» τον χώρο και εμπλουτίζοντας την συνολική εικόνα. Σε θέμα εργονομίας παίρνει άριστα ενώ εξετάζοντας τους χώρους, το Ignis παραδίδει μαθήματα. Με έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών στην κατηγορία (250λτ.) και αρκετό χώρο για 2 πίσω ενήλικες, δεν του λείπει τίποτα. Κάθε άλλο.



    Κινητήρας-επιδόσεις: Οικονομικός ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης
    Κόντρα στο turbo λοιπόν και το Ignis που συνεχίζει να φτιάχνει ατμόσφαιρα, όπως μόνο αυτό ξέρει. Κάτω από το καπό του λοιπόν συναντάμε τον 1.200άρη κινητήρα απόδοσης 90 ίππων (6.000σ.α.λ.) και 120 Nm ροπής (4.400 σ.α.λ.).  Παρά το γεγονός πως δείχνει να είναι πιο σβέλτο στις υψηλές στροφές, στην πραγματικότητα και από χαμηλά διαθέτει επάρκεια σε δύναμη και νεύρο, κάτι στο οποίο συντελούν και τα μόλις 850 κιλά του. Μιλώντας με νούμερα, το 0-100 έρχεται σε 12.2 δευτ. ενώ η πραγματική κατανάλωση σύμφωνα με τις μετρήσεις μας δεν ξεπέρασε τα 5.8 λτ./100χλμ. Τιμή εξαιρετική και για αυτή την κατηγορία.



    Οδική συμπεριφορά: Ευέλικτο αλλά ικανό ακόμα και σε χωμάτινα τερέν
    Αμέσως συνειδητοποιείς πως η θέση οδήγησης είναι αρκετά υψηλή και διαθέτει πολύ καλή ορατότητα, στοιχείο που εκτιμάται ιδιαιτέρως σε εντός πόλης μετακινήσεις. Σε αυτές να προσθέσουμε πως το Ignis είναι τρομερά ευέλικτο καθώς σε μήκος δεν ξεπερνά τα 3.7 μ. και ο κύκλος στροφής τα 9.4μ. Οι δυνατότητες του όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς τα 180χλστ. απόστασης από το έδαφος του επιτρέπουν αρκετές light χωμάτινες περιπέτειες. Η ανάρτηση είναι μερικώς σφικτή με το τιμόνι να είναι ελαφρύ αλλά να παρέχει μέτρια πληροφόρηση. Πραγματικό πολυεργαλείο δίνει το κάτι παραπάνω σε μία κατηγορία που είναι αρκετά strict. 

    Συμπέρασμα
    Ήταν είναι και θα είναι ένα από τα αγαπημένα μίνι των Ελλήνων. Μπορεί να λερωθεί, να κάνει τις καλύτερες μανούβρες στη κίνηση αλλά και να σηκώσει τα βάρη μίας οικογένειας ζητώντας τα λιγότερα.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ