Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Mercedes A-Class: Εξαργυρώνοντας την premium ταυτότητα

Διαβάστηκε από 8137 αναγνώστες - 6/11/2018

Τα 21 κεράκια σβήνει φέτος το μικρότερο μοντέλο της Mercedes, και αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της. Έχοντας την αυτοπεποίθηση και την φόρα από την τεράστια επιτυχία της τρίτης γενιάς (η πιο επιτυχημένη εμπορικά premium πρόταση της κατηγορίας), εισήλθε στην 4η με έναν και μόνο στόχο, να μεγαλώσει την διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Η νέα A-Class, αγγίζει πλέον τα 4..419 χλστ. μήκος και 1.769 χλστ. πλάτος, όντας μεγαλύτερη  και πιο αιχμηρή από ποτέ. Μεγαλύτερο καπό, ολοκαίνουργια φωτιστικά σώματα LED και νέα ογκώδη μάσκα με «πλέγμα διαμαντιών» αποτυπώνουν τη νέα σχεδιαστική γραμμή της εταιρίας, που δεν ξεχνά ποτέ τον premium χαρακτήρα της.

Η πραγματική επανάσταση της νέας A-Class όμως έρχεται στο εντυπωσιακά προσεγμένο και high-tech εσωτερικό, το οποίο ανεβάζει τον πήχη στα ύψη. Το εντελώς νέο εσωτερικό βασίζεται στην αρμονία ανάμεσα σε ποιότητα και πρακτικότητα. Ανώτερης ποιότητας υλικά, φινίρισμα για σεμινάριο, νέα καθίσματα και τιμόνι αλλά και 2 ψηφιακές οθόνες (από 7 έως και 10 ιντσών) κλέβουν την παράσταση και τα βλέμματα. Σε επίπεδο χώρων, η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων έφερε και μεγαλύτερη άνεση για τους μέσα, όπου το πλάτος αυξήθηκε κατά 35 χλστ. και ο χώρος αποσκευών έφτασε τα 370 λτ. (από 341).

Η καινοτομία του «Hey Mercedes»
Με αυτή τη φράση μπορείς να κάνεις τα πάντα στην νέα A-Class. Είναι η λέξη κλειδί για να αποκτήσεις έναν assistant όπως η Alexa της Amazon και να χειρίζεσαι εκατοντάδες λειτουργίες φωνητικά. Ρώτα τι ώρα είναι, φτιάξε τη σωστή θερμοκρασία ή χρησιμοποίησε το navi χωρίς να πάρεις τα χέρια σου από το τιμόνι. Για την χειροκίνητη εισαγωγή πληροφοριών από τον οδηγό, υπάρχουν 3 τελείως διαφορετικοί τρόποι για όλα τα γούστα και...δάχτυλα. Μία επιφάνεια αφής ανάμεσα στα καθίσματα, μία οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, και δύο μικρά touchpads στο τιμόνι αριστερά και δεξιά.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η A-Class διαθέτει δύο νέους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα. Στην βάση αυτών συναντάμε τον κινητήρα βενζίνης 1.33 κ.εκ., ισχύος 163 ίππων και 250 Nm ροπής με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Πάνω από αυτόν βρίσκεται ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας με απόδοση 224 ίππων και 350 Nm ροπής ενώ για diesel επιλέγει τον 1.500άρη με ισχύ 116 ίππους και 265 Nm ροπής, ο οποίος παράγει λιγότερους ρύπους και διαθέτει πιο ήσυχη λειτουργία σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Οδηγικά το νέο μοντέλο, έχει βελτιώσει αισθητά την ποιότητα κύλισης της, ενώ προσφέρει πλέον στον οδηγό 4 διαφορετικά οδηγικά προφίλ. Ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ορέξεις του μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ECO, Comfort, Sport και Individual και οι κατάλληλες τροποποιήσεις γίνονται αστραπιαία. Η A-Class πατάει εντυπωσιακά, στρίβει αποφασιστικά και με μικρές κλίσεις, όσο ο οδηγός λαμβάνει κορυφαία αίσθηση. Η καμπίνα παραμένει ανεπηρέαστη από εξωτερικούς παράγοντες, ενώ η ανάρτηση δουλεύει υποδειγματικά.
Να αναφέρουμε πως η τιμή για την A180 d με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι στα 32.338 ευρώ, ενώ η βασική βενζινοκίνητη με το χειροκίνητο A200 ξεκινά από τις 32.605 ευρώ.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ