Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Hyundai Kona: Κερδίζει την μάχη του στυλ σε μία μονότονη κατηγορία

Διαβάστηκε από 8139 αναγνώστες - 6/11/2018

Το νέο SUV της Hyundai, χάρη στην εμφάνιση και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του δείχνει να κερδίζει όλο και μεγαλύτερο κοινό, και εμείς δηλώνουμε γοητευμένοι. Δεν είναι και εύκολο σε μία τόσο πολυπληθή κατηγορία να ξεχωρίσεις και μάλιστα για πάνω από έναν λόγους. Το Kona δείχνει να το καταφέρνει.

Η Hyundai έχει δηλώσει ξεκάθαρα, πως στόχος της είναι να γίνει η πρώτη Ασιατική εταιρία αυτοκινήτου στην Ευρώπη έως το 2021 και σημαντικό βήμα στο επίτευγμα αυτού, είναι η δημιουργία καλών αυτοκινήτων, όπως το Kona. Το συγκεκριμένο μικρό SUV με μήκος 4.165 χλστ. διαθέτει ανάλαφρο στιλ, με λεπτά και κομψά LED ημέρας τα οποία δημιουργούν μία μοναδική ταυτότητα, μέρα – νύχτα. Δεν προσπαθεί να συγκεντρώσει εντυπωσιακές λεπτομέρειες για να ξεχωρίσει, αλλά δημιουργεί εντελώς δική του αισθητική από το μηδέν. Μαζί με τα μαύρα προστατευτικά ολόγυρα, τις καμπύλες στα φτερά, τη διχρωμία στην οροφή και έναν μικρό, λεπτό αεραγωγό, ξεχωρίζει από χιλιόμετρα, σε μία κατηγορία όπου η εμφάνιση συνήθως θυσιάζεται στον βωμό της πρακτικότητας.

Κάπως πιο ήπιων τόνων το εσωτερικό του Kona, στο οποίο κυριαρχεί η οθόνη του infotainment στο κέντρο του ταμπλό, και άλλη μία ανάμεσα σε κοντέρ και στροφόμετρο. Λιτό αρκετά, διατηρεί χρωματικές πινελιές που εντείνουν την νεανική του προσέγγιση, ενώ σωστή τοποθέτηση διακοπτών και καλή ποιότητα κατασκευής, αποπνέουν αίσθηση φιλικότητας σε οδηγό και επιβάτες.  Στον τομέα των χώρων, με βοηθό το μεταξόνιο των 2.600χλστ. και το χαμηλό τούνελ μετάδοσης, άνετα θα ταξιδέψουν μέχρι και 5 ενήλικες με αρκετό αέρα για κεφάλια και γόνατα. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 361 λίτρα, με έξτρα θήκη αλλά και κάθετα τοιχώματα που ευνοούν την καλύτερη εκμετάλλευση του.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το Kona της Hyundai, διαθέτει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα T-GDI 1.0 λτ. απόδοσης 120 ίππων (6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο), έναν 1.600άρη βενζίνης με 177 άλογα που συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ τέλος στο γήπεδο των diesel παίζει με έναν 1.600άρη απόδοσης 136 ίππων.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ